Mercedes EQE SUV: un nou SUV electric pentru constructorul din Stuttgart

Mercedes a adus la Salonul Auto de la Paris noul SUV electric EQE. Disponibil și în variantă AMG.

Pentru că Mercedes reușește să producă denumiri de model destul de confuze vom încerca să facem lumină. Noul Mercedes EQE SUV este al cincilea model electric din gama de SUV-uri propusă de divizia EQ a constructorului din Stuttgart. Noul SUV este strâns înrudit cu modelul electric EQE și se alătură celorlalte modele SUV electrice: EQA, EQB, EQC și EQS.

Așadar, Mercedes propune sedan-uri electrice numite EQE și EQS, dar și versiuni SUV pentru acestea numite EQE SUV și EQS SUV.

EQE SUV, a nu se confunda cu EQE sedan

Noul EQE SUV a fost prezentat chiar înainte de debutul Salonului Auto de la Paris și folosește aceeași platformă tehnică ca și modelului EQE sedan. Bateria are o capacitate de 90,6 kWh. Aceasta se încarcă la AC cu 11 kW și la DC cu până la 170 kW. Autonomia maximă anunțată este de 590 km.

Noul model va fi disponibil în variante cu tracțiune integrală sau propulsie spate. SUV-ul EQE este cu 13 cm mai scurt față de varianta sedan, dar oferă spațiu pentru cinci pasageri, iar portbagajul are un volum de 520 litri.

Noul SUV electric este oferit în trei variante de putere, plus alte două care poartă semnătura diviziei AMG. Gama este deschisă de EQE 350+ SUV (292 CP, 565 Nm, un motor electric). Următoarea versiune este EQE 350 4Matic SUV (292 CP, 765 Nm, două motoare electrice).

Vârful de gamă este reprezentat de EQE 500 4Matic SUV (408 CP, 858 Nm, două motoare electrice).

În cazul lui Mercedes-AMG EQE SUV, gama este formată din două versiuni. Avem versiunea AMG EQE 43 4Matic SUV (476 CP, 858 Nm, două motoare electrice) și modelul de top AMG EQE 53 4Matic SUV (626 CP, 950 Nm, două motoare electrice). Cu pachetul AMG Driver, AMG EQE 53 primește o putere mărită până la 687 CP și 1.000 Nm.

Interiorul păstrează tema science-fiction lansată de sedanul EQS. Elementul central este ecranul MBUX Hyperscreen de 1,4 metri ce se întinde pe toată lățimea planșei de bord. Noul model mai beneficiază de suspensie pneumatică, direcție integrală disponibilă opțional și mod de rulare off-road.

Noul model Mercedes EQE SUV va fi produs peste ocean în Statele Unite ale Americii, la uzina din Alabama.

Via Mercedes-Benz

Adaugati comentariu