Mercedes EQS SUV: informații și fotografii oficiale

Mercedes-Benz mărește gama de modele electrice de lux adăugând o versiune SUV pentru nava sa amiral EQS.

Mercedes-Benz a prezentat oficial noul său SUV electric full-size numit EQS SUV. Noul model este strâns înrudit cu sedanul electric EQS. Noul SUV electric va intra în competiție directă cu modele ca Audi e-tron sau BMW iX.

Mercedes EQS SUV este construit pe arhitectura EVA dedicată modelelor electrice produse de compania germană, platformă comună cu modelele EQE și EQS. Platforma suportă versiuni cu un singur motor electric, sau cu motoare electrice pe ambele punți.

Mercedes-Benz EQS SUV

EQS SUV folosește aceeași baterie de 107,8 kWh ca și modelul sedan, iar caroseria sa are 5125 mm lungime, 1959 mm lățime și 1718 mm înălțime. Ampatamentul este cu 75 mm mai scurt față de cel al modelului GLS fiind de 3210 mm.

Designul exterior împumută multe elemente de la modelul sedan, dar face legătura și cu celelalte modele electrice SUV din gama, ca deja veteranul EQC, lansat acum trei ani. Capota lungă nu se poate deschide decât în service, dar, de data aceasta, portierele au zone vitrate încadrate de rame, element care nu există la EQE și EQS.

La lansare sunt disponibile trei versiuni de motorizare: EQS 450+, EQS 450 4Matic și EQS 580 4Matic.

Prima dintre ele, EQS 450+ are un singur motor electric pe puntea spate ce oferă 360 CP și 568 Nm și o autonomie de 660 kilometri. EQS 450 4Matic are două motoare electrice și tracțiune integrală. Puterea este de 360 CP, dar cuplul urcă la 800 Nm, iar autonomie este de 613 km.

Versiunea de top este pentru moment modelul EQS 580 4Matic cu două motoare electrice, 543 CP și 858 Nm. Noul model suportă încărcări rapide la stații DC de până la 200 kW. Chargerul AC suportă maxim 22 kW.

Modelul mai primește și interiorul complet digital numit MBUX Hyperscreen cu display curbat care se întinde pe toată lățimea interiorului. Sub suprafața curbată se află 3 ecrane separate.

Sunt disponibil cinci moduri de rulare: Eco, Comfort, Sport, Individual și Offroad. EQS SUV poate fi echipat cu suspensie pneumatică și sistem de direcție integrală. La interior poate fi configurat cu cinci sau șapte locuri. Producția noului SUV electric se va face la uzina Mercedes-Benz din Tuscaloosa, Alabama, Statele Unite ale Americii.

Via Mercedes-Benz

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top