Mercedes-Maybach Clasa S Haute Voiture: ediție limitată la 150 exemplare

O ediție specială a luxosului sedan Mercedes-Maybach Clasa S a fost lansată într-o serie limitată la doar 150 exemplare.

Ediția limitată poartă numele de Haute Voiture, iar divizia de lux Mercedes-Maybach spune că modelul folosește cele mai calitative materiale utilizate vreodate pe un automobil Mercedes. Fiecare exemplar dintre cele 150 va fi creat de echipa Mercedes-Benz Manufaktur din Sindelfingen, Germania.

Serie limitată Haute Voiture

Mercedes-Maybach a prezentat pentru prima dată noul model, în cadrul unui eveniment desfășurat în Dubai, pe 12 decembrie 2022. Autovehiculul a fost dezvăluit în urma unei prezentări de modă curatoriată de designerul local de modă Atelier Zuhra. În concordanță cu Concept Haute Voiture, exteriorul mașinii de serie este completat de o vopsea exclusivă în două tonuri: o combinație de albastru nautic metalizat în partea superioară, cu un ton de roz ușor strălucitor în secțiunea inferioară și jante metalice albastru nautic.

„Caracteristicile complexe și elementele de design exclusivist sunt ceea ce face ca Mercedes-Maybach S-Class Haute Voiture să fie unul dintre cele mai extravagante modele pe care le-am creat vreodată, fiind  expresia luxului sofisticat în forma sa cea mai pură. Clienții noștri au acum acces la cel mai aspirațional stil de viață, așa că am vrut să reflectăm acest lucru prin crearea a ceva absolut dezirabil și prin utilizarea unor componente nemaiîntâlnite până acum pe un Mercedes-Maybach,” a declarat Gorden Wagener, Chief Design Officer Mercedes-Benz Group AG.

Seria limitată Clasa S Haute Voiture este bazată pe modelul S 680 ce utilizează motorul V12 de 6.0 litri ce oferă 612 CP și 900 Nm. Transmisia este asigurată de cutia de viteze automată cu 9 trepte. Luxosul sedan poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4.5 secunde.

Via Mercedes-Benz

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top