Mercedes-ul Patriarhului Daniel nu are asigurare RCA

Mercedes-ul Patriarhului Daniel nu are asigurare RCA

Update

La scurt timp după apariția acestei informații, Patriarhia a dezmințit că autoturismul nu ar avea RCA, precizând că acesta aparține Serviciului de Pază și Protecție. 

Știrea inițială

Patriarhul Daniel a sosit la slujba pentru sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului într-un Mercedes-Benz S600, însă cei care au căutat numărul mașinii pe site-ul unde pot fi verificate numerele de înmatriculare au descoperit că bolidul nu are polița RCA validă, se arată într-un material digi24.ro.

Într-una dintre imaginil se poate vedea și numărul de înmatriculare. RCA este o asigurare obligatorie prin lege, iar șoferii prinși fără poliță RCA valabilă sunt amendați cu 2.000 de lei.

Catedrala Neamului a fost sfinţită după opt ani de lucrări, în prezenţa a zeci de mii de credincioşi, veniţi din toată ţara. Slujba a fost oficiată de Preafericitul Daniel şi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, alături de un sobor de 100 de preoţi. În interior, pe parcursul slujbei de sfinţire au avut acces doar cei 2.000 de oficiali invitaţi, printre care şi premierul Viorica Dăncilă.

Vârful gamei Mercedes-Benz Clasa S îl reprezintă modelul S 600. Propulsat de motorul V12, S 600 are o putere maxima de 530 CP si atinge un cuplu de 830Nm. Acest model se vinde în România cu prețuri care încep de la 167.659 euro

Potrivit Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie – Legea RCA, persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării sau înregistrării au obligaţia să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente. Excepţiile sunt persoanele fizice şi juridice care utilizează vehicule exclusiv în scopul antrenamentelor, curselor, întrecerilor sau raliurilor, organizate legal.

În plus, şi maşinile aflate în proces de înmatriculare vor avea nevoie de asigurare auto obligatorie înainte de a obţine numerele de înmatriculare.

Sursa foto: ciao.ro

Adaugati comentariu