Rechemare Ford masivă: Aproape 500 de mașini în România și 360.000 în lume cu probleme grave la 1.6 EcoBoost

Ford Fiesta ST200

La o săptămână după ce Ford a anunțat, la nivel global, că proprietarii de motoare 2.3 EcoBoost trebuie să ajungă de urgență în service, compania mai face o rechemare. 360.000 proprietari de modele Ford cu motoare 1.6 EcoBoost din lumea întreagă sunt afectați, dintre care 462 din România sunt afectați.

Rechemare Ford masivă: 360.000 de mașini Ford din lumea întreagă, dintre care aproape 500 din România, trebuie să ajungă urgent în service, pentru că pot lua foc. Au fost deja 29 de cazuri de incendii provocate de o problemă la motorul 1.6 EcoBoost pe benzină, care echipează modele ca Fiesta ST, Kuga, Focus, C-Max și Transit Connect. Mașinile produse în perioada 2013 – 2015, echipate cu acest propulsor, au o problemă la chiulasa motorului produs în Marea Britanie, la Bridgend.

„La vehiculele afectate, supraîncălzirea localizată a chiulasei motorului poate fi cauza fisurării chiulasei, provocand o scurgere de ulei sub presiune, care poate duce la incendii în compartimentul motorului”, anunță șefii de la Ford în comunicatul expediat către ANPC.

Ford Focus RS este rechemat în service. Ajunge antigel în camera de ardere!

462 de mașini de la noi sunt vizate. În Statele Unite, recall-ul implică 230.000 de vehicule. Și pick-up-uri ca F-450 și F550 au nevoie de o vizită la service pentru înlocuirea cardanului.

Proprietarii de Ford din România, care au mașinile echipate cu motorul 1.6 EcoBoost, trebuie să știe că reparația durează între 2,7 și 4,6 ore, este gratuită și implică montarea unui sensor care măsoară nivelul antigelului. Circulația defectuoasă a lichidului de răcire poate duce la supraîncălzire și eventual, la fisurarea chiulasei motorului.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top