Mini Aceman Concept: limbaj nou de design pentru marca britanică

Mini Aceman, cel mai nou concept anunță un viitor model crossover de serie electric pentru anul 2024 și noul limbaj de design al mărcii britanice.

Conceptul primului model crossover de la Mini ce țintește spre segmentul B premium și oferă o imagine de ansamblu asupra designului și tehnologiei digitale pentru viitoarea familie de modele Mini. Mini Aceman va ajunge în producția de serie ca model complet electric în anul 2024 și va păstra o serie din elemente de design prezente pe concept.

Aceman va completa oferta de modele crossover a mărcii Mini, alături de modelul Countryman.

Conceptul Mini Aceman ne oferă o primă imagine a noului limbaj de design ce va fi folosit pentru viitoarele modele produse de marca britanică, este complet electric și introduce un nou concept pentru utilizarea materialelor. Vor fi folosite exclusiv materiale sustenabile, iar pielea și elementele cromate dispar.

Mini Aceman Concept

Noul limbaj de design poartă numele Charismatic Simplicity și pune accent pe scoaterea în evidență a elementelor esențiale. Elementele cheie aici sunt partea frontală a vehiculului cu un element octogonal, închis și iluminat pentru grila radiatorului (stilizat în stilul drapelului britanic), suprafețe generoase ale șasiului, structurate prin margini tăioase, o secțiune atletică a umărului și o parte posterioară puternică, cu lumini stop dispuse vertical. Un portbagaj de plafon reinterpretează, de asemenea, drapelul Union Jack.

Caroseria lui Mini Concept Aceman a fost prezentată în culoarea Icy Sunglow Green, o nuanță de turcoaz strălucitor. Tradiționalul British Racing Green metalic este folosit ca culoare de contrast pentru plafon.

”MINI Concept Aceman oferă o privire asupra unui vehicul complet nou, creând o punte între MINI Cooper și MINI Countryman în viitorul familiei de modele”, spune Stefanie Wurst, șeful MINI. „Acest concept de mașină reflectă modul în care MINI se reinventează pentru viitorul său complet electric și ceea ce reprezintă brandul: o senzație de kart electrificat, o experiență digitală captivantă și un accent puternic pe o amprentă minimă asupra mediului.”

Conceptul Mini Aceman are patru portiere fără rame și un amplu hayon putând transporta cinci pasageri. Lungimea conceptului este de 4.05 metri, 1.99 metri lățime și o înălțime de 1.59 metri. Cu pasaje ample pentru roți, acestea pot adăposti jante de 20 inchi.

La interior, elementele au fost simplificate la maxim, dar a fost păstrat conceptul display-ului central rotund. Acesta folosește tehnologia OLED, iar sub el au fost păstrate o serie de comenzi fizice. Oliver Heilmer, șeful departamentul de design al mărcii Mini, a mărturisit că designul interior pentru conceptul Mini Aceman a fost inspirat direct de primul model al mărcii britanice creat de Sir Alec Issigonis. Echipa sa de design a dorit să recreeze simplitatea interiorului cu un singur element central și doar câteva comenzi fizice.

Un alt element specific noului design este consola centrală dintre cele două scaune din față ce poate fi configurată după nevoile utilizatorului.

Mini Aceman va ajunge în producția de serie sub forma unui crossover electric cu dimenisuni mai mici față de actualul model Countryman. Mini plănuiește, de asemenea, să își crească prezența pe piața din China. Mini va deveni o marcă complet electrică până în anul 2030.

Via Mini

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top