MINI construiește primul hot hatch electric din lume

MINI-Electric-Concept-19

MINI construiește primul hot hatch electric din lume, dezvăluie britanicii de la Autocar. Așa că prima mașină electrică a constructorului va avea peste 180 de cai putere și va primi denumirea Cooper S E.

Viitorul hot hatch electric de la MINI va vedea lumina zilei chiar anul acesta și va fi poziționat în fruntea gamei. Acesta ar putea prelua motorul electric de la BMW i3 S cu 184 de cai putere, care îi va aduce cifre de performanță asemănătoare cu cele ale versiunii S cu motor conventional de 2.0 litri.

BMW i3 S vine cu o autonomie de 345 de kilometri, așa că ne putem aștepta cifre asemănătoare și de la MINI electric.

Citește și:

Hai afară la zăpadă! MINI electric a fost surprins în teste

Mașina va fi dezvăluită în anul în care MINI aniversează 60 de ani de existență, conducătorii companiei fiind convinși că modelele electrice se potrivesc perfect cu imaginea brand-ului, în ceea ce privește caracterul practic în mediul urban, dar și caracteristicile tipice electromobilității.

MINI a anticipat viitorul său EV prezentând, în 2017, conceptul său electric. Astfel, MINI Cooper S E va avea un look asemănător cu versiunea cu motor conventional, dar va prezenta elemente care îl vor face ușor de indentificat ca un automobile cu emisii zero. Prețul de pornire va fi de aproximativ 40.000 de euro. În vara anului trecut, MINI a anunțat unde va construi primul său model electric.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top