Mini Moke cu motor V8 Maserati: Mini V8M cu 460 CP și doar 850 kg!

Lazareth Auto-Moto a reușit să înghesuie un motor V8 de origine Maserati sub capota unui minuscul Mini Moke. Rezultatul este Mini V8M!

Compania franceză Lazareth este cunoscută pentru vehiculele nebunești pe care le-a creat de-a lungul timpului. Lista este compusă din motociclete zburătoare, SUV-uri amfibii sau un hotrod hibrid cu motor V12.

Însă, cea mai recentă nebunie creată de inginerii Lazareth este un minuscul Mini Moke modificat să primească sub capotă un motor V8 de 4.7 litri ce oferă 460 CP și 520 Nm preluat de la Maserati. Vehiculul custom a fost creat pe caroseria modelului Mini Moke amfibiu, o altă creație nebună a lui Ludovic Lazareth.

Motorul V8 Maserati preluat de la modelul GranCoupe a fost cumva înghesuit sub capota micului automobil. Transmisia este asigurată de transmisia Cambiocorsa cu șase trepte, tot de origine Maserati. Au fost montate jante de 17 inch, iar interiorul a rămas la fel de auster ca la orice Mini Moke.

Numit oficial Mini V8M, modelul custom pare un cart de golf pe steroizi. Constructorul nu a comunicat cifre legate de performanțe, dar având în vedere că tot vehiculul cântărește 850 kg, sprintul 0-100 km/oră este o experiență interesantă. Lazareth spune că acest exemplar este unic și nu este omologat pentru uzul public.

Originalul Mini Moke a fost construit de BMC între 1964 și 1968 ca o versiune spartană a clasicului Mini. Primele exemplare au fost construite la uzina BMC din Birmingham. 26.000 unități au fost asamblate în Australia între 1966 și 1981, iar ultimele modele au fost construite în Portugalia între 1980 și 1993.

Test Mini Cooper SE: Dinamic și electrizant

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top