Mini renunță la tapițeria din piele

test comparativ Mini Countryman JCW

Se cheamă sustenabilitate, și își pune amprenta pe toată industria auto. Cel mai recent exemplu este Mini, care va renunța la tapițeria din piele în favoarea celei din materiale ecologice.

Visul omenirii de a nu mai polua preia repede controlul asupra vieților noastre. Cel mai elocvent exemplu este dat de trecerea de la motoarele cu ardere internă la cele electrice. Tranziția se face atât de repede, încât mulți dintre noi se simt luați pe sus.

tapițeria din piele Mini Countryman S E All4 autoexpert.ro

Uită-te, de exemplu, General Motors, care va renunța la motoarele cu combustie până în 2035, și la Hyundai, care nu mai dezvoltă propulsoare diesel. Însă dorința de a ”curăța” automobilele nu se referă numai la motoare.

➡ Familia Mini: două modele mari 💡

Mini, de exemplu, va renunța la tapițeria din piele de dragul sustenabilității. Asta a declarat designerul șef Oliver Heimler într-un interviu acordat colegilor de la Autocar.

”Nu mai avem nevoie de piele în viitor, pentru că nu credem că e sustenabil. Suntem clar convinși că vom avea autoturisme moderne, de o valoare excelentă, și fără a folosi piele”, a spus Heimler.

Tapițeria din piele are căutare

Este o decizie îndrăzneață și radicală, din moment ce, în 2020, 54% dintre exemplarele Mini cumpărate în Regatul Unit aveau tapițerie din piele. Sigur, în industria auto sunt multe cazuri de companii premium care au dezvoltat materiale artificiale ce imită pielea. Însă, în afară de cazul Tesla, acestea sunt propuse în paralel cu tapițeria din piele, nu au eliminat-o din ofertă.

MINI Urbanaut autoexpert.ro

”Stofa care acoperă scaunele este acum 100% reciclată. Materialele de sub ea sunt, de asemenea, reciclate în proporție de 70%. Noi avem drept scop realizarea unui design fără vârstă. Nu ne dorim să avem un design sezonier, ca în modă, la viitoarele Mini. Materialele vor fi reciclate, dar în același timp, luxoase”.

Heimler nu a specificat când va renunța Mini la interioarele din piele.

 

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top