Mini Vision Urbanaut: interpretare inedită a spațiului interior

MINI Urbanaut autoexpert.ro

Mini Vision Urbanaut este un studiu de design ce reinterpretează uzul spațiului interior.

Mini a prezentat conceptul Vision Urbanaut în cadrul evenimentului #NEXTGen. Având forma unui monovolum al viitorului, Mini Vision Ubanaut aduce o nouă interpretare a spațiului interior.

Pentru că în viitor automobile autonome vor juca un rol important, conceptul Mini Vision Urbanaut este axat în jurul acestui concept. Conceptul a fost gând ca un vehicul electric autonom, ceea ce permis designerilor să reinterpreteze spațiul interior.

Partea frontală reinterpretează sigla și forma farurilor specifice pentru Mini. Farurile sunt ascunse sub grila din aluminiu și vor fi vizibile doar în momentul pornirii. Grila va avea și o nouă funcție: panou de informații pentru condusul autonom.

Partea din spate folosește o structură similară, concepută în jurul logo-ului Mini. Culoarea aleasă pentru caroserie poartă numele Zero Gravity și își poate schimba nuanța între verde metalizat și albastru-gri.

Jantele cu design special sunt iluminate și vor oferi informații despre modul de rulare selectat.

Conceptul are 4.46 metri lungime. La interior, conceptul vine cu elemente noi: Daybed, Street Balcony și Cozy Corner. Scaunele din față se pot roti, iar spătarele se pot plia. Planșa de bord poate fi coborâte, iar postul de conducere se transformă într-o zonă de relaxare numită Daybed.

Interiorul Mini Vision Urbanaut oferă mediul ideal în care poți călători, dar este și obiectivul călătoriei. Ajuns la destinația aleasă, în doar câțiva pași simpli se poate transforma într-o cameră de zi. Ocupanții intră în habitaclul inovator printr-o ușă glisantă mare de pe lateralul mașinii. Mecanismul de glisare și pivotare de ultimă oră este designul ideal pentru condițiile de condus urban în care spațiul este nivel premium. Nu există alte uși pe partea conducătorului sau pe partea pasagerului din față.

Mini Countryman facelift

Via Mini, Autocar

 

Adaugati comentariu