Ministrul Finanţelor: Statul ar trebui să facă un efort pentru restituirea taxei auto

Guvernul nu a reușit să găsească formula ideală pentru noua taxă auto

Statul ar trebui să facă un efort astfel încât, până la final de an, să poată restitui celor îndreptăţiţi sumele plătite în contul taxelor auto, a declarat la postul public de televiziune ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„31 august a fost data limită de depunere a cererilor de restituire. Cred că, dacă tot am alocat bani la rectificare, cam 500 milioane de lei în plus pentru această plată, am putea face un efort ca până la final de an să plătim cam tot ce avem de plătit. Din păcate, se fac foarte multe verificări după ce omul depune cererea. Am spus: dacă omul a plătit în anul în care a plătit, intri frumos în sistem, verifici CNP-ul, are taxa plus dobânzile. I-ai dat banii şi ai scăpat”, a afirmat Teodorovici.

În primăvara acestui an, Ministerul Finanţelor a publicat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în care se preciza că persoanele care solicită restituirea sumelor plătite în contul taxei auto nu vor mai fi obligate să anexeze la cerea de restituire documentele care să dovedească efectuarea plăţilor şi nici copiile cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare.

Perioadele de restituire pentru taxa auto 2018 sunt următoarele: 1 ianuarie 2018- 31 ianuarie 2018( pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule,taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule) și 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019, pentru timbrul de mediu.

Adaugati comentariu