Taxa auto poate fi recuperă doar până la sfârșitul acestei luni

Taxa auto poate fi recuperă doar până la sfârșitul acestei luni

Șoferii mai au la dispoziţie 20 de zile să-şi ceară de la ANAF banii daţi pentru taxa auto. Cei care nu au depus până acum cererea pentru restituirea taxei auto riscă să piardă banii.

În această situaţie ar putea fi aproape o jumătate de milion de şoferi care nu au făcut până acum nicio cerere de restituire a sumelor respective. Astfel, din 1.3 miliarde de euro, cât trebuie să returneze, Guvernul a plătit de trei ori mai puţin.

Taxa auto poate fi recuperată doar până la sfârșitul acestei luni

Potrivit procedurii de restituire a fostei taxe auto, proprietarii de maşini care au plătit aceste sume în perioadele în care taxa a fost aplicată pot depune cererea până la 31 august 2018.

Perioadele de restituire pentru taxa auto 2018 sunt următoarele: 1 ianuarie 2018- 31 ianuarie 2018( pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule,taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule) și 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019, pentru timbrul de mediu

Taxa auto poate fi recuperată, după ce Monitorul Oficial a publicat modelul de cerere necesar. Persoanele care au dreptul la recuperarea taxei pot acum să depună cererea la Fisc pentru a-și recupera banii.

Peste un milion de români au fost obligaţi timp de 10 ani, din 2007 până în 2017, să plătească o taxă auto la înmatricularea unei maşini.

Șoferii îşi pot cere banii înapoi, dar nu toţi au făcut-o, deşi procedura a fost simplificată: trebuie să depună o cerere în care să indice datele personale şi un cont de virare a banilor.

Adaugati comentariu