Mitsubishi Eclipse Cross: Primele imagini cu noul SUV compact

Mitsubishi Eclipse Cross este numele noului SUV compact al casei nipone, pregătit pentru Salonul Auto de la Geneva. PRIMELE IMAGINI ȘI DETALII OFICIALE.

Noul Eclipse Cross va fi mai mare decât ASX, fiind poziționat în gama Mitsubishi între acesta și modelul de clasă medie Outlander. Cu alte cuvinte, noul SUV compact Mitsubishi va fi un rival direct pentru Nissan Qashqai.

Dimensiunile sunt tipice pentru clasa compactă, lungimea măsurând 4,4 metri. Actualul ASX este cu 10 cm mai scurt, următorea generație urmând să coboare sub pragul de 4,3 metri afișat în prezent. Designul lui Eclipse Cross se situează la granița dintre SUV și coupe, plafonul abrupt amintind de Toyota C-HR. Un detaliu inedit este reprezentat de stopurile spate unite printr-o baghetă centrală luminoasă, ce desparte în două secțiuni distincte luneta mașinii.

eclipse-cross (5)

La capitolul motorizări, Mitsubishi anunță două unități. Marea noutate este un turbo de 1,5 litri, alimentat cu benzină și cuplat exclusiv la o cutie de viteze CVT. La vârful gamei va sta dieselul de 2,2 litri, preluat de la Outlander. Acesta va putea fi specificat cu o transmisie automată complet nouă cu opt trepte. Specificațiile exacte ale celor două motorizări nu au fost încă anunțate.

Noul Mitsubishi Eclipse Cross va fi disponibil exclusiv cu tracțiune intregrală, sistemul 4×4 Super All Wheel Control Drive fiind oferit standard de producătorul nipon. Interiorul afișează un layout modern, cu un touchscreen central și un head-up display printre elementele definitorii din punct de vedere ergonomic.

Numele Eclipse nu este folosit pentru prima dată de Mitsubishi, titulatura fiind asociată în anii 90 cu un coupe de dimensiuni compacte, o dovadă în plus că Mitsubishi poziționează noul SUV la granița dintre crossover și coupe.

Noul model va fi disponibil în Europa în ultima parte a anului 2017.

eclipse-cross (2)

Adaugati comentariu