Mitsubishi Fuso și Hino Motors devin holding

Daimler Truck,Toyota

Daimler Truck și Toyota Motor Corp. au decis să unească destinele diviziilor de camioane Mitsubishi Fuso și Hino Motors Ltd. Astăzi a fost semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU).

Conform memorandumului, afacerile Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corp, companie deținută de Daimler, și ale Hino Motors Ltd, subsidiară a Toyota. vor fi combinate într-un holding care va fi listat la bursa din Tokyo.

Înțelegerea prevede ca Daimler și Toyota să investească în mod egal în noua entitate juridică și să coopereze în domeniul alimentării cu hidrogen și a altor tehnologii precum conectivitatea și conducerea autonomă.

Înregistrat în Japonia, noul holding format din Mitsubishi Fuso și Hino Motors se vor aproviziona, vor dezvolta și produce noi vehicule împreună astfel încât să devină un constructor auto competitiv la nivel global.

În urma semnării actualului memorandum, companiile implicate estimează că vor semna un acord final în primul trimestru al lui 2024, încheierea tranzacției fiind programată pentru sfârșitul anului viitor.

Este important de menționat că situația Hino Motors nu este una roz după ce, anul trecut, o comisie însărcinată să investigheze o posibilă fraudă la Hino, companie devenită subsidiară a grupului Toyota în 2001, a constatat că producătorul de camioane și autobuze a falsificat date privind emisiile încă din 2003. Evenimentul a stârnit furia șefilor Toyota care au promis o schimbare majoră în cadrul Hino.

De asemenea, acum doi ani, Toyota și Isuzu au anunțat formarea unei alianțe care, la vremea respectivă, includea și Hino Motors. Deocamdată, oficialii care au semnat noul MoU nu au explicat în ce mod va schimba acesta deciziile din martie 2021.

– O subsidiară Toyota a falsificat date privind emisiile încă din 2003

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Fiat Topolino Castagna AutoExpert

Fiat Topolino modificat pentru sezonul estival

Carrozzeria Castagna prezintă interpretarea sa a modelului Fiat Topolino. Gioacchino Acampora a ales micuța mașină electrică pentru a crea o versiune specială

Scroll to Top