Modelele Peugeot, deja conforme cu normele de poluare din 2020

Peugeot 3008 GT Hybrid4 (3)

Peugeot a scăpat de sancțiunile dure cu care guvernul francez îi amenință pe producătorii auto. Modelele sale sunt deja conforme cu normele de poluare care intră în vigoare anul viitor, anunță CEO-ul companiei, Jean-Philippe Imparato.

“Producția noastră pe luna octombrie, de modele care vor fi înmatriculate în luna ianuarie, este deja conformă cu media de emisii de 93 de grame pe kilometru de dioxid de carbon, standard la care Peugeot trebuie să se alinieze anul viitor”, a dezvăluit Imparato într-un interviu acordat Autonews Europe.

Noul Peugeot 3008 GT Hybrid4 – Informații și fotografii oficiale

Analiștii din Hexagon i-au avertizat pe producătorii auto în privința unor sancțiuni majore pe care ar putea fi obligați să le plătească dacă gamele lor de modele nu sunt în conformitate cu normele de reducere a emisiilor impuse de Uniunea Europeană. În Germania și Franța, militanții pentru reducerea efectelor încălzirii globale arată cu degetul către SUV-uri, un segment aflat în continuă creștere.

În primăvara acestui an, șeful grupului PSA, Carlos Tavares, anunța că Peugeot va avea nevoie ca 7% dintre unitățile vândute de companie să fie electrificate, iar unitățile diesel să nu depășească 10% din cifrele de vânzări pentru ca producătorul să se poată alinia normelor europene. Francezii sunt pe drumul cel bun. Peste 20.000 de clienți și-au manifestat interesul de a comanda primul model electric al brand-ului, e-208, deși Peugeot nu a anunțat încă prețul final.

Citește și:

Personalități: Armand Peugeot și geniul industrial al familiei sale

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top