Modelul electric Lynk&Co Zero intră în faza de testare

Prezentat la finalul lunii septembrie, conceptul Zero al mărcii chineze Lynk&Co face pași importanți către producția de serie. Va fi primul model full electric al mărcii deținute de grupul Geely.

Lynk&Co este o marcă auto din China, unde este prezentă din 2018. De curând, brandul din China a intrat și în Europa pe anumite piețe din vestul continentului. Lynk&Co a vândut peste 300.000 de automobile pe plan global de la lansarea sa în 2018.

Brandul este deținut de grupul Geely, alături de marca Volvo, cu care împarte o serie de platforme.

Lynk&Co dezvoltă primul său model electric, un SUV Coupe ce poartă deocamdată numele Zero. Platforma va fi folosită și de viitoare modele Volvo, iar modelul Lynk&Co Zero va deveni un rival pentru Volkswagen ID.4, dacă va fi oferit și în Europa.

Conceptul a fost prezentat la Salonul Auto de la beijing în septembrie, fiind primul model ce folosește platforma SEA (Sustainable Electric Architecture) a grupului Geely.

Lynk&Co nu a publicat încă date tehnice oficiale pentru viitorul său model electric, dar spune că acesta va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 4 secunde, iar autonomia va fi de aproximativ 700 km. Bateria folosește o arhitectură pe 800V și este amplasată sub podea.

Modelul Zero are o distribuție a greutății de 50:50, iar suspensia va fi pneumatică și ajustabilă.

Modelul va intra în producție anul viitor pentru piața din China, primele livrări fiind prevăzute spre finalul lui 2021.

Via Autocar

Adaugati comentariu