Modelul electric Lynk&Co Zero intră în faza de testare

Prezentat la finalul lunii septembrie, conceptul Zero al mărcii chineze Lynk&Co face pași importanți către producția de serie. Va fi primul model full electric al mărcii deținute de grupul Geely.

Lynk&Co este o marcă auto din China, unde este prezentă din 2018. De curând, brandul din China a intrat și în Europa pe anumite piețe din vestul continentului. Lynk&Co a vândut peste 300.000 de automobile pe plan global de la lansarea sa în 2018.

Brandul este deținut de grupul Geely, alături de marca Volvo, cu care împarte o serie de platforme.

Lynk&Co dezvoltă primul său model electric, un SUV Coupe ce poartă deocamdată numele Zero. Platforma va fi folosită și de viitoare modele Volvo, iar modelul Lynk&Co Zero va deveni un rival pentru Volkswagen ID.4, dacă va fi oferit și în Europa.

Conceptul a fost prezentat la Salonul Auto de la beijing în septembrie, fiind primul model ce folosește platforma SEA (Sustainable Electric Architecture) a grupului Geely.

Lynk&Co nu a publicat încă date tehnice oficiale pentru viitorul său model electric, dar spune că acesta va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 4 secunde, iar autonomia va fi de aproximativ 700 km. Bateria folosește o arhitectură pe 800V și este amplasată sub podea.

Modelul Zero are o distribuție a greutății de 50:50, iar suspensia va fi pneumatică și ajustabilă.

Modelul va intra în producție anul viitor pentru piața din China, primele livrări fiind prevăzute spre finalul lui 2021.

Via Autocar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top