Modelul Mercedes-Benz G-Klasse a depășit cifra de 400.000 unități fabricate

Off-roader-ul Mercedes-Benz G-Klasse continuă să fie unul dintre cele mai populare modele produse de marca germană. 

De curând, Mercedes a anunțat că a produs exemplarul cu numărul 400.000, acesta fiind comandat de un client din germania care mai deține alte 20 de unități Clasa G.

Automobilul cu forme rectangulare este deja o legendă, iar Mercedes a reușit să producă peste 400.000 de exemplare la uzina din Graz, Austria.

Este cel mai longeviv model din gama Mercedes-Benz, primul G fiind lansat în 1979. De-a lungul timpului a fost constant îmbunătățit și upgradat, iar o nouă generație a fost lansată în 2018.

Exemplarul cu numărul 400.000 este un G 400 d echipat cu motorul turbodiesel de 3.0 litri ce oferă 330 CP și 700 Nm.

„Suntem foarte mândri că am produs 400.000 de unități ale acestui vehicul off-road. Vrem să le mulțumim clienților noștri fideli, fanilor și angajaților, dar și partenerului nostru de producție de la Graz, Magna Steyr. În prezent, cererea depășește cu mult capacitatea de producție”, spune Emmerich Schiller, șeful diviziei de vehicule off-road și CEO-ul Mercedes-Benz G GmbH Austria.

Test drive Mercedes-Benz G 500

Via Daimler

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top