Modelul Range Rover a împlinit 50 de ani de existență

Land Rover marcheză 50 de ani de la lansarea SUV-ului Range Rover printr-o ediție specială numită Fifty. Vor fi produse doar 1970 de exemplare.

Acum 50 de ani, Land Rover lansa modelul Range Rover. Începea un nou capitol în istoria mărcii britanice, iar Range Rover devenea un simbol al off-road-ului cu stil.

Primul prototip Range Rover avea să fie construit în iulie 1967 având deja silueta familiară, dar folosind elemente preluate de la modelele Land Rover. Șapte prototipuri aveau să fie construite și toate au trecut prin teste intensive în Europa și Africa de Nord. Au urmat apoi 28 de șasiuni de pre-producție cu ajutorul cărora s-au explorat diverse configurații, inclusiv o variantă cu șase roți.

Pentru a marca cei 50 de ani de existență pentru Range Rover, marca britanică a prezentat o ediție specială ce poartă numele Fifty.

Vor fi fabricate doar 1970 de exemplare ale ediției speciale Range Rover Fifty. Toate unitățile au la bază nivelul de echipare Autobiography și poate fi comandat într-o serie de nuanțe speciale, inspirate de culorile modelului original din 1970. Modelul va fi personalizat și cu jante de 22 inch cu design special.

Ediția specială va purta logo-ul Fifty creat chiar de Gerry McGovern, șeful departamentului de design, iar la interior va fi aplicată o plăcuță cu numărul de serie.

Modelul va putea fi comandat inclusiv în versiunea cu ampatament mărit.

via Autocar

Adaugati comentariu