Modificări în Codul Rutier: sancțiuni pentru condusul agresiv

motive de deplasare în afara localității

Guvernul a aprobat din ordonanță de urgență o serie de moficări aduse Codului Rutier. Sunt introduse sancțiuni dure pentru cei care conduc agresiv folosind nejustificat flash-urile și claxonul.

Modifcările propuse pentru Codul Rutier au fost aprobate. A fost introdus termenul de conducere agresivă ce poate fi sancționată. De asemenea, au fost aduse modificări perioadei de suspendare a permisului.

Modificări importante în Codul Rutier

Pentru cei care vor fi suprinși în trafic folosind un stil de conducere agresiv vor putea primi o amendă cuprinsă între 1305 și 2900 lei. În termenul de conducere agresivă sunt incluse folosirea nejustificată a farurilor și a claxonului. Este sancționabilă și utilizarea fără motiv a benzii de urgență de pe autostradă.

S-au înăsprit sancțiunile și pentru cei surprinși pe contrasens, întorc pe autostradă sau circulă în zonele mediane sau pe racordurile dintre părțile carosabile. Pentru aceștia, permisul poate fi suspendat pentru o perioadă de până la 120 zile.

Aceeași perioadă de suspendare a permisului se aplică și celor care depășesc viteza maximă cu peste 70 km/oră peste viteza legală. Toate modificările aduse Codulului Rutier pot fi citite pe FloteAuto.ro.

Noile contravenții și amenzi vor intra în vigoare în 30 de zile de la publicarea ordonanței în Monitorul Oficial.

Adaugati comentariu