Modificări în Rabla Plus: pot fi achiziționate și mașini electrice înmatriculate în ultimele 6 luni cu maxim 6.000 km

BMW Jaguar Land Rover

Programul Rabla Plus a fost modificat pentru a permite achiziționarea automobilelor electrice înmatriculate cu cel mult 6 luni în urmă și cel mult 6.000 kilometri parcurși.

AFM a anunțat că a modificat pogramul Rabla Plus pentru a permite achiziția de automobile electrice rulate, cu maxim 6.000 km parcurși, ce au fost înmatriculate cu cel mult 6 luni în urmă. Astfel, este facilitată achiziția de mașini electrice ce au făcut parte din flotele de demo sau test-drive.

Cu câteva săptămâni în urmă, Ministerul Mediului anunțase că introduce și marca Tesla pe lista mărcilor de automobile electrice ce pot fi achiziționate prin programul Rabla Plus. Achiziția se poate face prin intermediul companiilor ce finanțează achiziția de automobile Tesla.

Tesla Model 3 Long Range

De asemenea, bugetul pentru Rabla Plus 2020 a fost suplimentat cu 60 de milioane de lei, deoarece bugetul inițial de 145 milioane de lei se epuizase. Suplimentarea de buget permite acordarea de prime pentru 1.333 de automobile electrice sau 3.000 de mașini PHEV.

Via AFM

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top