Monopostul F1 Alfa Romeo C43: bijuteria de pe grila sezonului 2023

Monopostul F1 Alfa Romeo C43 autoexpert.ro

Așa arată monopostul Alfa Romeo C43, pe care constructorul italian îl va alinia la startul sezonului de F1 2023-2024.

Alfa Romeo nu se dezminte. Monopostul cu care va concura în sezonul 2023 va avea o formă și, mai ales, o combinație de culori și elemente grafice magistrale. Prototipul a fost prezentat concomitent la Zurich și la sediul din Hinwill, Elveția, al echipei. Filmul care a însoțit prezentarea a fost la fel de spectaculos precum monopostul în sine. Iată-l mai jos!

Valtteri Bottas: “C43 este în sfârșit aici și abia aștept să îl scot pe pistă. Îmi place foarte mult noua noastră grafică. Cred că arată uimitor, e o evoluție frumoasă față de cea de anul trecut. A fost un prim sezon interesant cu echipa, am făcut progrese destul de importante împreună, iar acum există o singură direcție de urmat: sus, mai sus și mai bine. În mod evident, mai este încă de lucru și mai sunt lucruri de îmbunătățit. Dar sunt încrezător că avem în noi înșine capacitatea de a tinde spre rezultate și mai mari în acest an. Abia aștept să mă întorc la curse, sunt complet încărcat și nerăbdător să încep noul sezon!”

Zhou Guanyu: “Mă bucur să văd în sfârșit C43 fiind dezvăluit după toată munca din culise care a fost depusă în ultimele luni. Avem un design nou, frumos, pentru 2023 și abia aștept să conduc mașina la Barcelona în zilele următoare, înainte de a începe sezonul propriu-zis cu testele de iarnă din Bahrain. Anul trecut, echipa m-a făcut să mă simt ca acasă încă de la început, întâmpinându-mă și oferindu-mi timp să învăț și să mă perfecționez. Așteptările pentru acest an sunt cu siguranță mai mari, iar eu voi duce toată experiența din sezonul de debutant în 2023. Sunt entuziasmat de ceea ce urmează și sunt pe deplin pregătit să atac.”

Combinația cromatică și elementele de stil au fost gândite de Centro Stile Alfa Romeo. Este un produs italian 100%. Monopostul a fost proiectat de echipa condusă de Jan Monchaux. Va fi animat de un motor de origine Ferrari. Alfa Romeo C43 a primit o serie de piese noi față de C42-ul de anul trecut, datorită modificărilor regulamentului.

Mașina va intra acum în teste. Primele – la Barcelona, în cursul acestei săptămâni. Apoi, în Bahrain, spre sfârșitul lunii.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top