Motoarele diesel n-au murit! Noul Audi A6 Avant vine în Europa cu trei motorizări diesel

Noul Audi A6 Avant (1)

Motoarele diesel mai au un cuvânt de spus în industria auto! Audi A6 Avant este disponibil în Europa cu trei motoare diesel. Break-ul de lux va fi expus la Salonul Auto de la Paris de luna viitoare.

Odată cu prezentarea unor fotografii noi, Audi a confirmat și gama de motorizare pentru noul său A6 Avant, prezentat oficial în luna aprilie a acestui an. Astfel, apare sub capota break-ului, sub denumirea de Audi A6 Avant 40 TDI, motorul de 2.0 litri TDI, care dezvoltă 204 cai putere, cuplat la o transmisie automată S-Tronic cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj, care transmite puterea către puntea față. Tracțiunea integrală Quattro este opțională pentru această versiune.

Noul Audi A6 Avant (12)

Pentru cei care vor mai multă putere, vine versiunea intermediară A6 Avant 45 TDI cu motor V6 TDI de 3.0 litri cu patru cilindri. Propulsorul dezvoltă 231 de cai putere.

Versiunea de top este Audi A6 Avant 50 TDI. Același motor V6 TDI de 3.0 litri dezvoltă în acest caz 286 de cai putere, expediați către toate cele patru roți exclusiv prin intermediul transmisiei automate Tiptronic cu opt trepte. Mașina vine echipată standard cu un convertizor de cuplu și cu diferențial autoblocant central.

Noul Audi A6 Avant (4)

Pentru eficiență superioară, Audi a echipat standard mașinile cu un sistem micro-hibrid MHEV, care are la bază un sistem cu 48 de volți în cazul motoarelor V6 și un sistem de 12 volți în cazul celorlalte.

Clienții pot alege și una dintre cele patru suspensii diferite: suspensia standard cu arcuri din oțel, suspensia sport, suspensia cu control al amortizoarelor și suspensia pneumatică adaptivă. O direcție integrală dinamică este, de asemenea, disponibilă opțional.

Noul Audi A6 Avant (16)

Audi va aduce ulterior în gamă și motorizări pe benzină. Noul Audi A6 Avant își va face debutul public luna viitoare, la Salonul Auto de la Paris.

Adaugati comentariu