Muscle car vs supercar: drag race

Porsche 911 Turbo S vs Dodge Demon autoexpert.ro

Ce se întâmplă dacă pui în scenă o luptă muscle car vs supercar? Britanicii de la CarWow au pus umăr la umăr cei mai celebri reprezentanți ai nobilelor rase, Dodge Challenger SRT Demon și Porsche 911 Turbo S și au verificat.

Curiozitatea n-a omorât pisica, atâta vreme cât pisica a respectat regulile de siguranță. În cazul de față, pisicile Matt Watson și Yanni s-au postat în capătul pistei unui aeroport dezafectat, la volanele celor două mașini, și le-au culcat accelerațiile în trei scenarii diferite.

În dreapta, Dodge Challenger SRT Demon. Un muscle car capabil de 840 CP dacă este alimentat cu combustibil special. Însă, pentru cursa de azi, a fost folosită benzină de la pompă, care scade puterea la 808 CP. Motorul V8, de 6,2 litri, este dopat cu un compresor mecanic și transmite 972 Nm punții spate.

Muscle car vs supercar autoexpert.ro

În stânga, Porsche 911 Turbo S. Un supercar cu un motor de numai 3,8 litri, supraalimentat cu două turbocompresoare, capabil de 650 CP și 800 Nm. Totuși, deși ambele valori sunt clar sub ale americanului, neamțul are două atuuri decisive: greutatea mai mică cu 291 kg și tracțiunea integrală.

Pentru a apropia șansele, britanicii au echipat modelul american cu slick-uri pe spate. Astfel, s-a mărit suprafața de contact și, implicit, aderența. Să ținem, totuși, cont că pista dezafectată e plină de pietricele care scad puternic aderența. Deci și cu 840 CP, și cu 808 CP, Demon ar fi accelerat la fel într-un astfel de scenariu.

Muscle car vs supercar: rezultatul

Cum s-au comportat cele două modele? Așa cum, probabil, te-ai aștepta. Deși Demon ar putea acoperi sfertul de milă în 9,65 secunde într-un scenariu ideal, aici a făcut-o în 11,3 s. 911 Turbo S a făcut-o în 10,2 s. Iar prin ”scenariu ideal” includ nu numai o pistă curată și acoperită cu ”gumă” aderentă, precum cele de drag-race, ci și un șofer capabil să mențină cuplul la roată la valoarea ideală, care să asigure cea mai bună propulsie posibilă.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top