MWM Spartan: conversie la propulsie electrică pentru SUV-ul rusesc

Compania cehă MW Motors s-a specializat în conversii electrice pentru modele mai puțini cunoscute. Cel mai recent proiect implică convertirea la propulsie electrică pentru robustul SUV rusesc UAZ Spartan.

SUV-ul rusesc Uaz Spartan este o siluetă cunoscută. Are un design aproape neschimbat de ani de zile, fiind caracterizat de linii simple și un aer robust.

La prima vedere, nimeni nu ar dori să convertească un astfel de model la propulsie electrică, dar compania MW Motors din Cehia s-a specializiat în acest lucru. Cehii convertesc modelul pentru piața britanică, în versiuna cu volan pe partea dreaptă, urmând să ofere în curând și o versiune normală pentru Europa.

Conversia SUV-ului UAZ Spartan constă în înlocuirea motorului termic cu unul electric conectat însă cu cutia de viteze clasică a mașinii. Astfel, în mod neobișnuit, MW Motors a creat o mașină electrică cu transmisie manuală.

Motorul electric folosit de MWM oferă 120 kW sau 163 CP și un cuplu maxim de 600 Nm. Cuplul este de trei ori mai mare față de cel oferit de motorul de 2.7 litri care propulsează în mod normal acest model rusesc.

Energia electrică este stocată într-o baterie de 55 kWh, iar conversia mărește greutatea modelului off-road cu 120 kg. MW Motors spune că va oferi și o baterie mai mare de 90 kWh pentru o autonomie mai bună. prețul pentru modelul Spartan convertit la propulsia electrică este de 40.000 euro (preț fără taxe).

UAZ Patriot – SUV-ul mai ieftin decât Dacia Duster

via ams

Adaugati comentariu