Need for Speed și Forza Horizon & Motorsport, populare și în 2019

Lumea automobilelor a fost și rămâne una fascinantă și, în același timp, plină de provocări, care a reușit să atragă din ce în ce mai mulți fani pe măsură ce anii au trecut.

Indiferent de vârstă, pasiunea pentru mașini este mare și în fiecare an producătorii de automobile se află într-o continuă competiție, reușind să scoată pe piață mașini cu dotări de ultimă generație. Cu sute de cai putere și cu prețuri pe măsură, cele mai tari automobile din zilele noastre aproape că pot concura cu cele pe care le urmărim la televizor concurând în competiții precum Formula 1, curse DTM sau NASCAR.

Așa cum era și normal, există însă și varianta virtuală prin care poți intra în pielea unui pilot de curse și în care trăiești la intensitate ceea ce se petrece la bordul unei mașini care rulează cu sute de kilometri pe oră. Producătorii de jocuri video reinventează an de an această piață, lansând (sau creând noi versiuni ale unor jocuri mai vechi) jocuri care au drept temă viteza și mașinile de ultimă generație.

Așa au luat ființă jocuri video precum F1, Need for Speed, Forza Horizon & Forza Motorsport și multe altele, e drept, ceva mai puțin populare. Chiar și jocurile video cu mașini din categoria sloturi s-au dovedit de un real succes, atât pentru companiile producătoare, cât și pentru operatorii de cazino ce le-au inclus în ofertă. Unul dintre cele mai recente asemenea jocuri este Drive Multiplier Mayhem, joc produs de NetEnt în 2016, care te introduce într-o cursă virtuală de mașini. Este probabil cel mai popular joc în categoria sa și poate fi jucat și în România. Cu un click aici îți poți alege cazino-ul online potrivit în care să joci Multiplier Mayhem, pe puncte sau bani reali.

Need for Speed

Unul dintre cele mai populare jocuri din cele cu mașini este clar Need for Speed. Produs de către Electronic Arts, NFS a ajuns în anul 2019 la cea de-a 22 versiune a jocului. Apărut pentru prima dată în 1994, NFS a fost un joc care a ieșit constant pe piață, de fiecare dată cu o versiune îmbunătățită. Cea mai recentă ediție datează din noiembrie 2019, lună în care EA a lansat Need For Speed Heat. Acțiunea jocului are loc într-un oraș denumit Palm City, o variantă mult mai dezvoltată a orașului Miami și a împrejurimilor sale.

Ca orice joc lansat în ultimii ani, Need for Speed Heat a fost gândit atât pentru iubitorii de jocuri pe calculator, dar și pentru cei care utilizează alte device-uri. Astfel, există o versiune și pentru cei care preferă jocuri pe consolă, precum Xbox și PlayStation 4. În joc sunt prezentate 127 de modele de mașini, de la 33 de producători printre care și Ferrari, scuderie înființată acum 90 de ani, care a fost absentă în varianta anterioară a jocului, NFS PayBack. Spre deosebire de varianta de anul trecut, upgrade-urile de performanță nu mai vin aleatoriu, ci vin sub formă de recompense ca urmare a curselor câștigate.

Forza Horizon

Un alt joc care a captat atenția fanilor vitezei și a mașinilor spectaculoase este Forza Horizon. Lansat pentru prima dată în urmă cu șapte ani, acesta a cucerit repede inimile celor care preferă Xbox-ul. Există două versiuni ale jocului – Horizon și o alta, denumită Motorsport. Ele apar alternativ pe piață, câte o variantă la doi ani. Astfel, dacă în 2017 a apărea Forza Motorsport 7, anul trecut a fost lansat Horizon 4. Dacă se respectă acest ritm, anul viitor vom avea, cel mai probabil, o nouă variantă a jocului Forza Motorsport.

Fără doar și poate, lumea automobilelor rămâne un univers al tuturor posibilităților și se anunță a fi cu atât mai fascinantă în viitor cu tot acest progres uluitor al tehnologiei, iar jocurile video cu mașini vor rămâne cu siguranță unul dintre cele mai populare segmente ale industriei de gaming.

Adaugati comentariu