Nici nu s-a inaugurat bine și Pasajul Ciurel a intrat în modernizări

pasajul Ciurel Modernizari

Nici nu s-a inaugurat bine pasajul Ciurel că a intrat în modernizări. După ce un ciot din străpungerea Splaiul Independenței – Autostrada A1 s-a inaugurat cu nicio săptămână înainte de alegeri în încercarea disperată a fostului primar al Capitalei, Gabriela Firea, de a demonstra că a facut ceva în București, pasajul Ciurel a intrat în modernizări.

Foto: Răzvan Măgureanu

După ce s-a dat drumul la trafic s-a descoperit că breteaua de coborâre în Strada Virtuții venind dinspre Splaiul Independenței are o deschidere prea îngustă și că traficul de dinainte de la semafor s-a mutat pe pasajul Ciurel care a devenit o imensă parcare.

Astfel, de astăzi, a început lărgirea acestei bretele exact în fața benzinăriei Lukoil în încercarea de a lărgi accesul pe Strada Virtuții. Această soluție care se pare că nu a fost prevăzută inițial din vreme ce pasajul s-a inaugurat fără această lărgire va ușura într-o oarecare măsură traficul dar nu va rezolva situația. Breteaua de coborâre are în continuare o singură bandă.

Însă începerea lucrărilor la această lărgire a deschiderii bretelei a produs o altă nenorocire, traficul dinspre Piața Crângași spre intersecția Lujerului devenind un adevărat coșmar. În imaginile noastre coada de mașini se întinde de la Piața Crângași până la pasajul Ciurel. Și asta se întâmpla la ora 14.00. Vă dați seama ce va fi între orele 17.00-18.00.

În continuare nu există niciun semn că lucrările vor continua. Cel puțin însă locuitorii din zona Chiajna și Militari au acces pe pasaj dinspre Militari pe o bretea secretă în spatele dealerului BDT Ford evitând intersecția glomerată de la Lujerului și scurtând mult timpul de a ajunge până la Grozăvești.

Aceasta nici măcar nu e parte a infrastructurii pasajului fiind pur și simplu o străduță care s-a nimerit să fie la locul potrivit. Măcar dacă nu se face accesul spre A1 s-ar putea rezolva relativ ușor accesul spre Bd. Uverturii pentru a nu mai pierde timp coborând breteaua de pe pod tot în Str. Virtuții.

 

Adaugati comentariu