Niki Lauda, ultimul interviu

Niki Lauda

Niki Lauda s-a stins din viață pe 20 mai și a fost înmormântat în orașul natal, Viena. Ultimul interviu acordat de președintele onorific al echipei de Formula 1 Mercedes-AMG Petronsas Motorsport arată un om fără frică.

Niki Lauda nu a apucat niciodată să vadă înregistrarea celui din urmă interviu acordat de el. S-a stins din viață pe 20 mai, la 70 de ani. Interviul a fost filmat înainte de transplantul de plămâni, intervenție chirurgicală la care a fost supus în luna august a anului trecut și programat pentru difuzare la o dată ulterioară.

VIDEO

Răspunsurile date la întrebări arată un Lauda încă entuziasmat de job-ul său din Marele Circ, la cei 70 de ani ai săi. Lauda este convins că accidentul care aproape l-a ucis în 1976, l-a făcut și mai puternic.

“Imediat ce îți revii, trebuie să te forțezi să iei totul de la capăt. Să te urci în mașină și să o conduci. Este singurul mod în care poți scăpa de frica pe care o simți. Cred că eu m-am născut fără frică, pentru că altfel, nu m-aș fi apucat niciodată de Formula 1 în acea perioadă în care, în fiecare an, mai murea un pilot”, povestește Lauda.

Mașina sa a luat foc la Nurburgring și a fost scos din monopost de alți piloți, dar gazele toxice inahalte l-a afectat serios. Cu două transplanturi renale la activ, Niki a fost nevoit să facă și un transplant pulmonar în august 2018.

Nu s-a recuperat niciodată complet și nu s-a mai întors la padocuri, pentru a-i urmări, alături de șeful echipei, Toto Wolff, pe campionul mondial Lewis Hamilton și pe Valtteri Bottas pe circuit. Wolff a dezvăluit că a ținut permanent legătura cu Lauda și i-a cerut constant sfaturi. I s-a răspuns mereu la mesaj până la data de 20 mai.

“Nici nu contează cât ești de bătrân. Trebuie doar să… >>>

Adaugati comentariu