Ninebot, cel mai cool gadget pentru transportul personal

Evident, nu e o mașină. Nu e nici bicicletă. Și nu are legătură nici cu alte lucruri obișnuite pe roți. Ninebot este un mijloc de transport aparte, dedicat amatorilor de gadgeturi și de chestii inedite. Și, foarte important, este 100% eco, deoarece are propulsie strict electrică. Iată în continuare mai multe detalii despre Ninebot, robotul tău personal.

Ninebot reprezintă următoarea generație de transport personal, fiind, practic, un robot ce îți aduce o plăcere unică în a-l conduce și te face să ieși în evidență printre ceilalți. Are nevoie doar de curent electric pentru funcționare și de comenzi realizate simplu, prin mișcările corpului, pentru control.

La ce este bun, totuși, Ninebot? E un mijloc de transport gândit pentru acele distanțe prea scurte pentru a fi parcurse cu mașina, dar, totuși, prea lungi pentru a merge pe jos, mai ales dacă te grăbești. Mai este și un mod neconvențional de deplasare, fie că vrei să ieși în evidență ori vrei pur și simplu să te deplasezi foarte simplu și fără bătăi de cap. Poate fi considerat și un companion mai practic decât o bicicletă, deoarece nu transpiri mergând cu el și poate fi mult mai ușor transportat și depozitat, având un gabarit restrâns odată demontat ghidonul.

ninebot - autoexpert 10

 

Modul de control este foarte simplu și unora probabil le este cunoscut de la vehiculele similare produse de Segway. Care, în paranteză fie spus, nu au avut succes la noi, dar nici în alte țări, din cauza prețului foarte mare – de 3-4 ori mai mare decât al noului Ninebot. Așadar, cât de simplu se conduce Ninebot? Foarte simplu: te apleci ușor înainte pentru a merge în față, sau te lași puțin pe spate pentru a frâna sau chiar a merge cu spatele, iar pentru a vira e suficient să împingi stânga-dreapta ghidonul.

ninebot - autoexpert 1

Și mai interesant este că nu ai nevoie de mai mult de un minut pentru a te acomoda cu acest vehicul inedit, care stă în echilibru parcă prin… magie. Ei bine, nu e nicio vrăjitorie la mijloc, ci pur și simplu tehnologie, și încă una provenită din domeniul aeronautic. Sub apelativul complicat AHRS (Attitude and Heading Reference System) se ascunde un sistem de giroscoape și senzori de accelerare micro-mecanici, totul fiind controlat de un procesor de mare viteză, care asigură permanent echilibrul fără nicio problemă.

ninebot - autoexpert 6

Propulsia este asigurată de două motoare electrice, acestea primind curent electric de la o baterie litiu-ion, de același tip ca bateriile folosite de cea mai populară mașină electrică americană, Tesla Model S. Pentru încărcarea totală, aceasta are nevoie de 4 ore, iar autonomia pe care o oferă este de circa 20 km, suficient pentru escapadele pe care te gândești să le realizezi cu Ninebot. În plus, prin aplicația Ninedroid poți controla și verifica o multitudine de parametri ai vehiculului – poți chiar să comanzi, de la distanță, funcționarea lui, pentru o distracție maximă!

Mai sunt multe lucruri de spus despre Ninebot, dar cel mai bine le aflați direct de pe site-ul importatorului din România.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top