Nio ET7: sedanul electric din China ce promite o autonomie impresionantă

Chinezii de la Nio au lansat noul sedan ET7, un model electric ce va fi disponibil din 2022 pe piața din China.

În cadrul evenimentului Nio Day, producătorul chinez de automobile electrice a dezvelit cel mai nou model din gama sa. Numit Nio ET7, sedanul este al patrulea model din gamă si preia elemente de la conceptul Nio ET Preview din 2019.

Cu linii elegante și moderne, noul sedan ET7 va putea fi configurat pentru început cu baterii de 70 sau 100 kWh ce promit autonomiii de 500 km (NEDC) sau 700 km (NEDC).

Ulterior, modelul va putea fi echipat și cu o baterie de 150 kWh, ce ar putea asigura o autonomie de peste 1.000 km, calculată însă conform vechiului standard NEDC, încă folosit în China.

Nio ET7 folosește două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, pentru un total de 480 kW (652 CP) și 850 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 3.9 secunde.

Interiorul păstrează tema modernă de afară, fiind finisat în culori calde și primitoare. Elementul central este un display de 12.8 inch amplasat pe verticală în stilul Tesla. În fața celui de la volan există un al doilea ecran digital de 10.2 inch. Gurile de ventilație au fost ascunse, producătorul numindu-le ”invisible smart air vents”.

Portierele nu au rame pentru geamuri, iar închiderea ”soft close” este oferită standard.

Nio mai spune că modelul are capacități avansate pentru condusul autonom fiind echipat cu 11 camere video de rezoluțue mare, Lidar și un puternic computer.

Pentru piața din China, prețurile încep de la 448.000 yuan, aproximativ 55.800 euro.

Via Insideevs

 

Adaugati comentariu