Nio lansează în 9 ianuarie un sedan electric cu baterie de 150 kWh

Constructorul chinez Nio a anunțat lansarea unui sedan electric cu baterie de 150 kWh ce promite o autonomie de 900 km (NEDC).

Nio va lansa noul model electric în data de 9 ianuarie. Sedan-ul electric va folosi o baterie de capacitate mare, 150 kWh, aproape de două ori mai mult față de cele mai mari baterii folosite în prezent de modele concurente.

Constructorul chinez a publicat un teaser în care poate fi distinsă doar silueta noului model. Echipat cu bateria de capacitate mare, noul model din China promite o autonomie de aproximativ 900 kilometri calculată conform standardului NEDC folosit încă în China.

Conform noului standard european WLTP, autonomia noului model Nio va fi undeva în jur de 700 km. Noul model va dispune și de capacități de conducere autonomă.

Nio folosește în prezent pentru modelel sale baterii de 70 și 84 kWh, iar în curând va oferi și baterii de 100 kWh. În gama constructorului chinez există modele ca EC6, un SUV electric inspirat de Tesla Model Y și SUV-ule ES6 și ES8.

Nio deține și o echipă de Formula E cu care concurează în campionatul dedicat monoposturilor electrice.

Xpeng G3

Via Nio

 

Adaugati comentariu