Nissan IMS și Nissan IMQ. Ce mașini pregătesc japonezii?

Nissan-IMx-Concept-Tokyo-6

Nissan IMS și Nissan IMQ sunt denumirile înregistrate de constructorul japonez pentru următoarele sale modele. Ar fi pasul următor după ce constructorul japonez a prezentat Conceptul IMx, anul trecut, în cadrul Salonului Auto de la Tokyo și IMx Kuro la Salonul Auto de la Geneva în luna martie.

Cu IMx, Nissan ar putea anticipa viitoarea generație Qashqai. Liniile futuriste ale conceptului vor inspira designul întregii game a constructorului nipon.

Recent, Nissan a înregistrat denumirile IMS și IMQ la EUIPO (European Union Intellectual Property Office – Oficiul European de Proprietate Intelectuală).

Nissan-IMx-Concept-Tokyo-4Citește și:

Nissan vinde câte un LEAF la fiecare 12 minute în Europa

IM vine de la “Inteligent Mobility” (“Mobilitate Inteligentă), dar care este explicația pentru prezența literelor S, respectiv Q? Mai avem doar foarte puțin de așteptat, pentru că asiaticii și-ar putea dezvălui planurile la Salonul Auto de la Detroit, care își deschide porțile pe 14 ianuarie.

Sub formă de concept, cele două ar putea veni cu sistemul de propulsie al lui IMx, care este pus în mișcare de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, care produc împreună 435 de cai putere (320 kW) și un cuplu de 700 Nm. Bateria litiu-ion îi asigură o autonomie cotată la peste 600 de kilometri.

Nissan-IMx-Concept-Tokyo-15

IMx prezenta și abilități de rulare autonomă, grație unei versiuni actualizate a sistemului ProPilot, prezent deja în Europa, la Nissan Leaf. Astfel, odată activat, sistemul recurge la retractarea volanului și la înclinarea scaunelor, pentru o poziție mai confortabilă la rulare. Conceptul vine și cu tehnologia Brain-to-Vehicle, care asistă șoferul în realizarea unor alegeri în trafic.

Dacă IMx va primi undă verde pentru producția de serie, acesta ar putea ajunge pe piață la finele lui 2020 sau în prima parte a lui 2021.

Foto: Conceptul Nissan IMx.

Adaugati comentariu