Nissan Note Black Edition – negru până-n cerul gurii

Nissan Note Black Edition

Cât de sexy poate fi un hatchback cu alură de MPV? Probabil cam cât un pui de elefant în tutu roz. Niponii realizează lucrul ăsta, și-l știau încă de când au lansat modelul Nissan Note. Doar că, de-acum, îl transformă într-o opțiune nu numai pentru familiști, ci și pentru sportivi, grație noii variante Nissan Note Black Edition.

Nimic nu-i mai lipsește micuțului japonez pentru a-și lua avânt: gamă variată de motorizări are, spațiu interior – cât cuprinde, iar agresivitate tocmai a câștigat. Nissan numește noua variantă ”limited edition”. Noi am descrie-o mai degrabă drept un Note cu pachet ”look”, ce cuprinde bare de protecție redesenate, praguri ornamentale, rame negre pentru faruri și un eleron mic, însă cu puternic efect vizual. Da, doar vizual, pentru că tracțiunea față și eleronul nu fac parte din același film.

Nissan Note Black Edition

În plus, versiunea ”neagră” primește și încălțări negre pe 16 inci, mânere de uși negre și carcase pentru oglinzile laterale la fel de sobre. Și călătorii se vor bucura de ediția specială, grație consolei centrale piano black și a plafonului capitonat cu material negru. Atât negru într-o compactă de segment B pare un pariu periculos, însă atâta vreme cât variantele ”mai colorate” rămân în ofertă, noua versiune adaugă un plus de atractivitate gamei.

Nissan Note Black Edition

Mai ales că dotările opționale sunt în pas cu aspectul sportiv: climatizare automată, ștergătoare și lumini automate, proiectoare de ceață, sistem infotainment cu touchscreen și tehnologie i-Key pentru accesul în mașină și pornirea sa. Gama de motorizări rămâne neschimbată, incluzând cele două variante pe benzină, de 1,2 litri și 80 sau 98 CP, respectiv dieselul de 1,5 litri și 90 CP. Există și opțiunea unei transmisii cu variație continuă (CVT), exclusiv pentru varianta de 98 CP.

Nissan Note Black Edition va fi disponibil în mai multe țări europene, și îndată ce vom avea confirmarea faptului că România este pe lista acestora, vă vom anunța. În plus, Note este actualmente produs în varianta pentru Europa, în fabrica Nissan de la Sunderland, Marea Britanie. Să vedem cum va afecta votul Brexit viitorul modelului și dacă ar putea deveni în viitor un produs românesc.

 

Adaugati comentariu