Nissan pregătește variante electrice pentru Qashqai, Juke și X-Trail

Nissan Qashqai e-POWER autoexpert.ro

Nissan va lansa în viitorul apropiat versiuni full electrice pentru modelele SUV Qashqai, Juke și X-Trail. Prima variantă va debuta în 2025 și va marca accelerarea mărcii nipone către o gamă complet electrică.

Oficialii Nissan Europe, citați de publicația britanică Autocar, spun că cele trei modele SUV din gama europeană a mărcii Nissan vor primi versiuni 100% electrice începând din 2025. Primul pe listă ar urma să fie modelul Juke EV programat pentru lansare în 2025, iar modelele mai mari vor primi variante electrice până în 2027.

Nissan va lansa variante electrice pentru Juke, Qashqai și X-Trail

Actualele versiuni hibrid e-Power vor rămâne în ofertă alături de modelele electrice cel puțin până în 2027. Viitoarele modele electrice din oferta Nissan vor fi bazate pe platforma CMF dezvoltată în cadrul alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Actualul Nissan Ariya utilizează platforma CMF-EV, comună cu Renault Megane E-Tech.

Nissan Juke Hybrid autoexpert.ro

Oficialii Nissan mai spun că viitoarele modele electrice vor beneficia de o nouă generație a bateriilor li-ion, astfel fiind posibile autonomii mărite. Modelul Nissan Ariya folosește o baterie cu o capacitate brută de 90 kWh.

Introducerea variante hibride E-Power pentru modelul Nissan Qashqai a stimulat vânzările acestui model, SUV-ul produs în Marea Britanie depășind 105.000 unități vândute anul trecut. Nissan speră ca lansarea unei variante electrice să readucă în atenția publicului și modelul X-Trail, care a scăzut cu 74% în clasamentele vânzărilor din 2022 cu doar 2380 de exemplare comercializate.

Video: TOTUL despre Nissan Qashqai e-POWER

Via Autocar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top