Nissan Qashqai E-Power: versiune hybrid cu 190 CP

Nissan a adăugat oficial în gama SUV-ului Qashqai versiune hybrid E-Power anunțată încă la lansarea noii generații.

Gama actualului model Nissan Qashqai primește versiunea E-Power, cu motorizare electrică și range extender asigurat de un propulsor pe benzină de 1.5 litri. Versiunea E-Power a fost anunțată încă de la lansarea de acum un an de zile.

Nissan Qashqai E-Power

Noul model este tehnic un hybrid clasic, având două motoare, unul electric de 190 CP și altul termic de 1.5 litri și 156 CP. Nissan spune că sistemul ales pune de fapt accent exclusiv pe motorizarea electrică, motorul termic cu trei cilindri având doar funcția de a genera energie electrică. De altfel, motorul pe benzină nu este cuplat la trenul de rulare al mașinii.

Nissan precizează că noul Qashqai E-Power se comportă ca un automobil full electric la condus. Disponibil doar în versiune 2WD, Qashqai E-Power se mișcă cu ajutorul motorului electric de 140 kW, iar cel de la volan are la dispoziție sistemul E-Pedal (la fel ca la modelul electric Leaf) și poate controla mașina doar prin intermediul pedalei de accelerație.

Motorul termic generează energie electrică ce este transmisă către baterie prin intermediul unui inverter, sau direct către motorul electric, în funcție de solicitarea sistemului. În teorie, acest setup ar permite motorul termic să funcționeze mereu în zona optimă de turații și cuplu, minimizând emisiile poluante. Nissan a dezvoltat un sistem special numit Linear Tune, care va crește turația motorului în funcție de accelerație pentru elimina senzația că acesta este deconectat de la propulsia propriu-zisă.

Nissan nu a publicat capacitatea bateriei folosite de sistemul hibrid și nici cifre pentru autonomia în mod full electric, anunțând doar un consum oficial de 5,3 litri/100 km.

Via Nissan

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top