Noi modele Hyundai, Ford și Toyota, cinci stele la testele EuroNCAP – VIDEO

Organismul de testare a siguranței vehiculelor, EuroNCAP, a dat publicității rezultatele ultimelor sale teste la care au fost verificate trei modele Hyundai, unul Ford și unul Toyota.
EuroNCAP Hyundai Ioniq 5

European New Car Assessment Programme (EuroNCAP) a dat publicității aseară rezultatele evaluării siguranței pentru cinci noi modele. Hyundai Ioniq 5, Hyundai Tucson, Ford Mustang Mach-E, și Toyota Yaris Cross au obținut toate un rating de cinci stele, în timp ce micul Hyundai Bayon a primit patru stele.

Conform oficialilor EuroNCAP, „Hyundai impresionează de această dată cu trei noi modele. Electricul Ioniq 5 și SUV-ul Tucson au obținut un rating de cinci stele, iar Hyundai Bayon patru stele”.

Deși Tucson a depășit doar la limită standardele impuse sistemelor de asistență pentru a ajunge la calificativul de top de cinci stele, atât acest model cât și Ioniq 5, au un nivel bun al siguranței generale. Crossoverul Bayon, care a intrat într-un segment deja supraaglomerat și extrem de competitiv, asigură o protecție solidă în eventualitatea unui accident și deține funcții performante de evitare a evenimentelor neplăcute. Astfel micul vehicul a obținut un rating de patru stele.

Totodată, noul vehicul complet electric al Ford, Mustang Mach-E, seamănă foarte puțin cu mașina clasică cu care împarte numele. În timp ce vechiul model sport s-a chinuit să câștige trei stele în 2017, noul Mustang Mach-E și-a asigurat cu fermitate un rating de cinci stele.

Al patrulea model testat de această dată de EuroNCAP, Toyota Yaris Cross, calcă pe urmele modelelor Mirai și Yaris obținând un rating similar de cinci stele. Mașina, disponibilă cu sisteme de propulsie alimentate cu benzină sau hibride fără încărcare la priză (HEV) a fost testată pentru siguranță atât în Australia cât și Europa, două piețe importante pentru Yaris Cross, iar ratingul final a fost dat de EuroNCAP în colaborare cu organizația-soră ANCAP.

– EuroNCAP: 2 stele pentru Dacia Sandero și Logan la testele de siguranță
– Istoria EuroNCAP

Adaugati comentariu