Noile Škoda Kodiaq și Superb, testate riguros în condiții extreme

Škoda Kodiaq și Superb AutoExpert.ro

Škoda Kodiaq și Superb au fost testate la temperaturi între -30 și aproape 50°C, înainte de lansarea din această toamnă.

Noile generații de modele Škoda Superb și Kodiaq au finalizat cu succes un intens program internațional de teste. Vreme de 2 ani, mașinile au parcurs peste un milion de kilometri. La nord de Cercul Arctic, au fost expuse la temperaturi de -30°C, iar în Africa și deșertul Arizona, la aproape 50°C. Aceste evaluări au dezvăluit inclusiv detalii despre comportamentul termic al noului sistem de propulsie hibrid plug-in.

De asemenea, noile Škoda Superb și Kodiaq au tras remorci pe șoseaua alpină Grossglockner, din Alpii Austrieci, unde și-au dovedit valoarea ca vehicule de tractare. Testele pe drumul montan cu înclinări de până la 13% au oferit informații valoroase despre eficiența frânelor și reglarea termică.

În plus, întrucât ambele serii de modele vor fi disponibile și ca versiuni PHEV, cu o autonomie electrică de peste 100 km, au fost testate și diverse infrastructuri de încărcare.

Škoda Kodiaq și Superb AutoExpert.ro

Teste ample pentru examinarea componentelor

Cu ajutorul a numeroase evaluări ale rezistenței și materialelor pe bancurile de testare și în laborator, Škoda simulează 40 de ani de utilizare a vehiculelor în lumea reală înainte de lansarea modelelor.

„Înainte de începerea producției de serie, evaluăm toate cele aproximativ 7000 de componente. Programele noastre riguroase de testare furnizează date precise despre rezistența, durabilitatea și calitatea generală a fiecărei piese. Din aceste teste extreme, obținem informații despre factori precum rezistența termică și chiar durabilitatea vopselelor și finisajelor. Astfel, identificăm și implementăm orice ajustări necesare“, declară Florian Weymar, șeful Škoda Auto Quality Assurance.

Škoda Kodiaq și Superb AutoExpert.ro

În timp ce primele teste virtuale pentru un model nou încep cu aproximativ 4 ani înaintea debutului său, cele din lumea reală încep cu aproximativ 2 ani mai târziu. Cu această ocazie se examinează în detaliu calitatea generală și durabilitatea vehiculului – de la șasiu și caroserie până la grupul propulsor și sistemele electrice –, pentru a fi siguri de performanțele sale chiar și în cele mai dure condiții. În plus, multe componente individuale și ansambluri întregi, cum ar fi noul sistem DCC Pro și noile faruri TOP LED Matrix, sunt verificate pe bancuri de testare speciale și în laborator.

Așadar, Škoda Superb și Kodiaq sunt cât se poate de pregătite pentru lansarea mondială, care va avea loc în câteva săptămâni.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top