Nokian a inaugurat un nou centru de testare al anvelopelor în Spania

nokian-test-centre-spain-7-autoexpert.ro

Nokian, producătorul finlandez de anvelope, a inaugurat un nou centru de testare în Spania, la Santa Cruz de la Zarza.

Prezentat în cadrul unui eveniment transmis online, ianugurarea centrului de testare Nokian de la Santa Cruz de la Zarza, din Spania s-a bucurat de prezența fostului campion de Formula 1, Mika Hakkinen.

nokian-mika-hakkinen-1-autoexpert.ro

Noul centru de testare se întinde pe o suprafață de 300 hectare și permite testarea anvelopelor pe tot parcursul anului datorită climatului excelent oferit de locația spaniolă. Centrul poate simula toate situațile ce pot fi întâlnite pe șosele sau autostrăzi.

Nokian – centru de testare Santa Cruz de la Zarza

Există zone de testare atât pe asfalt uscat, cât și ud, iar pentru testarea anvelopelor la viteze ridicate, Nokian a construit un oval de 7.2 kilometri lungime ce permite atingerea unei viteze maxime de peste 300 km/oră.

nokian-test-centre-spain-10

Unul dintre primii piloți care a testat noul oval a fost ambasadorul Nokian, fostul campion de Formula 1, finalndezul Mika Hakkinen.

nokian-test-centre-spain-2-autoexpert.ro

Nokian a investit 60 milioane de euro în noul centru din Spania, construcția începând acum patru ani și a fost finalizată la începutul anului 2021. Noul centru se alătură facilităților Nokian de la Ivalo și Nokia, în Finlanda.

Nokian Hakkapeliitta 10

Via Nokian

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top