Nou record pe Nurburgring: Mercedes-AMG GT Black Series este cel mai rapid model de serie

Mercedes a reușit să stabiliească un nou record de timp pe circuitul Nurburgring Nordschleife: modelul AMG GT Black Series devine cel mai rapid model de serie.

Noul model Mercedes-AMG GT Black Series a devenit cel mai rapid model de serie care a parcurs un tur pe circuitul de la Nurburgring. Recordul stabilit pe cei 20.6 kilometri este de 6 minute, 43.61 secunde.

Recordul vine la doar câteva zile după ce Mercedes a anunțat doborârea timpului și la categoria mașinilor de serie cu patru portiere cu modelul Mercedes-AMG GT 63 S.

Noul AMG GT Black Series folosește o serie de elemente aerodinamice noi, iar sub capotă se află motorul M178 LS2 de 4.0 litri ce dezvoltă 730 CP și 800 Nm.

Recordul a fost stabilit de pilotul german Maro Engel, iar modelul folosit a fost echipat cu anvelopele standard Michelin Pilot Sport Cup 2 MO.

Pilotul german și modelul Mercedes-AMG au stabilit doi timpi de referință. Primul, 6 minute 43.61 secunde pentru varianta de 20.6 km (distanța pe care erau stabilite recordurile până în 2019) și al doilea de 6 minute, 48.04 secunde pentru varianta de 20.832 km.

Recordul era deținut anterior de modelul Lamborghini Aventador SVJ și a fost stabilit în 2018.

Via Mercedes-AMG

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top