Nou record pentru Toyota Mirai: 1360 km cu un singur plin de hidrogen

Modelul de serie alimentat cu hidrogen, Toyota Mirai, a doborât un nou record de distanță: 1360 km parcurși cu un singur plin.

În urmă cu câteva luni, Toyota anunța un record de distanță stabilit de noua generație a modelului Mirai. Toyota Franța reușea să parcurgă peste 1000 kilometri cu o singură alimentare cu hidrogen pentru modelul Mirai. Era un record pentru automobilele cu tehnologie fuell cell, Mirai depășind atunci recordul stabilit de modelul coreean Hyundai Nexo, cu 887 kilometri parcurși.

Record de distanță pentru Toyota Mirai: 1360 km

Acum, recordul a fost doborât din nou, peste ocean de data aceasta. Toyota North America a folosit modelul Mirai pentru a parcurge 845 mile cu o singură alimentare, adică 1360 kilometri. Este cea mai mare distanță parcursă de un automobil cu pile de combustie pe hidrogen cu o singură alimentare. Recordul a fost omologat de Guinness World Records.

Modelul Toyota Mirai a fost pilotat de Wayne Gerdes și Bob Winger pe durata a două zile. Startul a avut loc la Centrul Tehnic Toyota din Gardena, California, locul unde au fost dezvoltată tehnologia fuel cell folosită de modelului Mirai. Cei doi au călătorit apoi spre sud, spre San Ysidro și apoi spre nord trecând prin Santa Barbara, Santa Monica și Malibu pe celebra șosea de coastă Pacific Coast Highway.

Via Toyota US

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top