Record: Toyota Mirai a parcurs peste 1000 km cu un plin de hidrogen

toyota-mirai-autoexpert-9

Toyota a stabilit un record mondial cu ajutorul noului model Mirai: 1003 kilometri parcurși cu un singur plin de hidrogen.

Un exemplar Toyota Mirai a stabilit un record mondial pentru automobilele electrice cu pile de combustibil ce folosesc hidrogenul drept carburant. Modelul Toyota Mirai depășeste astfel recordul stabilit de Hyundai Nexo la jumătatea lunii mai. Modelul coreean a parcurs 887 kilometri cu un singur plin.

Record de distanță pentru Toyota Mirai

Modelul Toyota Mirai de ultimă generație a parcurs 1003 kilometri cu un singur plin de hidrogen, fiind condus de patru șoferi pe drumurile publice din Franța între stația HYSETCO din Orly și regiunile Loir-et-Cher și Indre-et-Loire din sudul Parisului. Recordul a fost certificat de o autoritate independentă și nu au fost folosite tehnice speciale de condus, spune comunicatul oficial Toyota.

La finalul traseului, consumul înregistrat de modelul Mirai a fost de 0.55 kg hidrogen/100 km, iar autonomia rămasă afișată de computerul de bord era de 9 kilometri. Rezervorul modelului Toyota Mirai poate stoca 5.6 kilograme de hidrogen.

Noua generație a modelului Toyota Mirai a fost prezentată la începutul anului 2020. Noul model concept folosește platforma TNGA și se prezintă cu un look impresionant. Partea frontală a fost complet redesenată, iar partea din spate are acum o linie plonjată, inspirată de modelele coupe. Conceptul Mirai are o lungime de 4.935 mm și folosește anvelope de 20 inch.

Via Toyota

Adaugati comentariu