Noua Dacia Duster a fost prezentată în avanpremieră în România. A doua generație a SUV-ului compact a fost expusă la un eveniment dedicat exclusiv angajaților mărcii de la Mioveni.

Cu această ocazie, pe internet și-au făcut apariția și primele imagini cu interiorul modelului de bază, care nu este dotat cu sistemul multimedia MediaNav și implicit cu ecranul tactil de 7 inch al acestuia. Filmul publicat de colegii de la Automarket dezvăluie o unitate audio radio-CD cu un display monocrom, încadrat de mai multe butoane fizice destinate acționării diverselor funcții ale modulului standard.

Un alt detaliu ce diferențiază modelul de bază de cele de vârf este blocul comenzilor aferente sistemului de climatizare. În absența aerului condiționat cu reglare automată a temperaturii, Duster primește trei butoane rotative clasice pentru direcția, viteza și temperatura aerului, în locul comutatoarelor cu display-uri integrate, prezentate la Frankfurt.

Layout-ul planșei de bord și ergonomia au fost complet reconfigurate. Scaunele complet noi montate pe Dacia Duster II cresc simțitor și nivelul de confort, suportul lombar deficitar al primei generații nemaifiind acum o problemă.

Construit pe aceeași platformă cu modelul anterior, noua Dacia Duster afișează dimensiuni similare, cu aceeași lungime de 4,3 metri, același ampatament de 2,67 metri și aceeași gardă la sol generoasă de 210 mm. Noua Dacia Duster are un nou motor de bază aspirat pe benzină de 1,6 litri și 115 CP (SCe 115, preluat de noul Renault Megane), acompaniat de cunoscutul turbo de 1,2 litri și 125 CP și de turbodieselurile de 1,5 litri cu 90 sau 110 CP.

CITEȘTE MAI MULT DESPRE NOUA DACIA DUSTER AICI