Noua generație Kia Niro EV: 204 CP și autonomie de 463 kilometri

kia-niro-ev-autoexpert.ro

Kia a dat detalii despre noua generație electrică a SUV-ului Niro. Noul model poartă acum denumirea Niro EV, renunțând la logo-ul e-Niro.

După prezentarea noii generații Kia Niro de anul trecut, producătorul coreean revine cu detalii despre versiunea electrică a modelului Niro. Actualul model Kia e-Niro a fost unul dintre cele mai populare modele electric, iar noua generație vrea să îi calce pe urme.

Kia Niro EV

Modelul electric a fost rebotezat Kia Niro EV, dar păstrează motorul electric de 150 kW (204 CP) și 255 Nm. Acesta este alimentat de o baterie de 64,8 kWh și promite o autonomie de 463 kilometri.

Noua generație Kia Niro EV poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 7,8 secunde. Deși nu dă detalii despre putea maximă de încărcare suportată, Kia spune că modelul Niro EV poate fi încărcat de la 10 la 80% în 43 minute la o stație DC.

Noul model primește un spațiu de depozitare de 20 litri și sub capota față, spațiu ce poate fi folosit pentru depozitarea cablurilor de încărcare. Capacitatea portbagajului este de 495 litri.

Modelul Kia Niro va fi disponibil și în variante hybrid clasic și plug-in hybrid. Varianta HEV va folosi motorul pe benzină de 1.6 litri și motor electric pentru un total de 141 CP. Pentru Niro PHEV va fi utilizat același motor 1.6 alături de un motor electric mai puternic de 83 kW. Pentru a alimenta motorul electric, Niro PHEV folosește o baterie de 11,1 kWh.

Via Kia

Adaugati comentariu