Noua generație Mini Electric în teste la temperaturi joase

Mini lucrează la dezvoltarea unei noi generații pentru modelului hatchback electric și a publicat primele imagini cu acesta în timpul testelor la temperaturi joase în Suedia.

Mini testează noua generație a modelului său hatchback, inclusiv în versiune complet electrică. Modelul se află în fazele finale de dezvoltare, trecând prin testele la temperaturi joase efectuate în nordul Suediei.

Noul Mini Electric vine în 2023

Constructorul a publicat o serie de imagini cu modeul electric în versiune camuflată din timpul testelor pe zăpadă din Arjeplog, Suedia. A cincea generație a modelului Mini Hatchback cu trei portiere va fi lansată anul viitor și va fi disponiblă atât în variantă complet electrică, cât și în versiuni cu motorizări clasice pe benzină și diesel. Modelul va dispune și de caroserie cu cinci portiere, precum și de variantă cabrio.

Actualul Mini Cooper SE electric folosește o baterie de 32.6 kWh (brut) din care pot fi utilizați 28.9 kWh. Motorul electric oferă 184 CP și 270 Nm.

Tot în 2023, Mini va lansa și versiunea electrică a modelului Countryman, model ce va împărți platforma tehnică cu viitorul model BMW iX1.

Mini va mai construi modele cu motorizări termice până în anul 2025, urmând ca din 2030 să devină o marcă complet electrică.

Via Mini

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top