Noua generație Peugeot 308 vine în 2020. Primele informații

Peugeot 308

Noua generație Peugeot 308 este în lucru. Regina clasei compacte din Franța și rival pentru Volkswagen Golf, 308 va ajunge pe piață în 2020 cu elemente de design și tehnologii preluate de la fratele mai mare 508.

Inginerii de la Lyon lucrează la c ear trebui să fie o versiune mai modernă și mai tehnologizată a actualului 308. Venit pe lume în 2013 și supus unui facelit în 2017, berlina compactă continuă să rămână în topul preferințelor în Hexagon, în fața lui Renault Megane, și pe un onorant loc 8 în clasamentul celor mai populare mașini.

Viitorul 308 va fi construit pe o versiune actualizată a platformei EMP2, care va folosi materiale ușoare, permițând astfel o reducere semnificativă a greutății.

Compacta 308 va urma liniile desenate de designerii francezi pentru noul 508. Liniile superioare de echipare vor include și o suspensie adaptive, iar la interior, șoferul și pasagerul din față vor fi răsfățați cu funcții de ventilație și chiar masaj. Peugeot subliniază astfel că mașinile sale se apropie tot mai mult de clasa premium. Pasagerii din spate vor beneficia de mai mult spațiu la genunchi, datorită creșterii ampatamentului, dar nu și la cap, pentru că acoperișul lui 308 va veni cu o linie descendentă, care ar putea sacrifica natura practică în favoarea unui look mai îndrăzneț și mai aerodinamic.

La interior, Peugeot 308 va primi un sistem multimedia cu o interfață nouă, dar și posibilități multiple de personalizare.

Site-ul francez Cardisiac trece în contul lui 308 GT un sistem hibrid, ce va dezvolta 220 de cai putere. 308 GTi va primi însă un motor pe benzină și două motoare electrice, acestea dezvoltând în total aproximativ 300 de cai putere. Mașina va avea o autonomie electrică de aproximativ 50-60 de kilometri. Rămân în gamă versiunile pe benzină și pe motorină (1.5 BlueHDi), acolo unde sosește și transmisia automată EAAT8, disponibilă opțional.

Funcții de rulare semi-autonomă nivelul 2 și sisteme de asistență avansate se vor regăsi la bord, cum ar fi frânarea de urgență.

Viitorul Peugeot 308 ar putea fi prezentat în 2020, la Salonul Auto de la Geneva și va ajunge pe piață în același an.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top