Noua generație Renault Clio debutează la Salonul Auto de la Paris

Noua generație Renault Clio debutează la Salonul Auto de la Paris

La Renault se pregătește o revoluție. “Niciodată nu am avut atât de mulți oameni ca astăzi lucrând la design interior și exterior. Și fiți siguri, lucrăm la o revoluție”, a declarant Laurens van der Acker, liderul vizionar al designului de la Renault.

Într-adevăr, noua generație Renault Clio va adopta un interior complet nou dar în acest moment se cunosc puține detalii despre cum va arăta interiorul, mai ales că mai sunt aproape 2 ani până la lansare. A cincea generație Clio va apărea în 2019.

Clio va fi dezvoltat pe noua platformă Cmf-B, care va debuta pe noul Nissan Juke în 2018.

După ce actuala generație Clio a fost primul model Renault care a preluat elemente de la conceptul DeZir, și următoarea generație Clio va avea un rol important în evoluția designului brandului. Prototip de mașină sport extremă, TreZor, expus în premieră la Salonul de la Paris în 2016, dă câteva indicii despre viitorul Clio la care vor predomina liniile clare și suprafețele plate în locul suprafețelor bombate de astăzi. De asemenea, vom regăsi și pe viitorul Clio forma farurilor de la Megane, anunțate chiar de TreZor.

Gama va cuprinde motoare cu trei și patru cilindri cu puteri crescute, spectrul de putere urmând să oscileze între 75 și 140 CP față de 75-120 CP în prezent. De asemenea, motorul diesel 1.5 dCi va fi disponibil și în versiunea micro-hibridă Hybrid Assist la care un motor electric de 10 kW asistă motorul termic la accelerări fiind asistat de o baterie de 48V și 150 wh.

Surprinzător, Clio a făcut anul trecut un salt și și-a depășit puternicii săi rivali VW Polo și Ford Fiesta. Însă avansul lui Clio este mic iar ambele modele enumerate mai sus au fost reînnoite. VW Polo este un model complet nou în timp ce la Fiesta este mai mult un facelift pronunțat anunțat ca model nou. De asemenea, este de urmărit evoluția lui Opel Corsa, care a fost amânată pentru a fi dezvoltată pe o platformă PSA. Noul grup PSA-Opel va pune și el presiune pe Top 3 cu Corsa și 208. Astfel, va fi dificil pentru Clio să reziste în fruntea ierarhiei până în 2019 când va apărea noua generație.

Adaugati comentariu