Noua Lada Largus este vechea Dacia Logan MCV!

Noua Lada Largus 2021 autoexpert.ro

O vorbă de duh spune ”one man’s trash is another man’s treasure”. Au trecut 8 ani de când Dacia a scos din fabricație prima generație a modelului Logan MCV, iar rușii îl ”iau de nou”. Noua Lada Largus este, de fapt, prima generație Dacia Logan MCV! 

Familia Lada Largus are trei membri. Poți alege break-ul pentru persoane, versiunea Cross (echivalentul lui Stepway de la Dacia) sau van-ul de marfă. Primul dintre ele este disponibil, la fel ca prima generație Logan MCV, cu 5 sau 7 locuri. Toate trei sunt animate de arhicunoscutul și fiabilul motor de 1,6 litri, aspirat, cu 8 supape și 90 CP.

➡ Apasă pentru testul cu vechiul Logan MCV Stepway! 💡

Rușii îl numesc ”noul motor”, pentru că Renault i-a adus niște modificări. Astfel, bielele și pistoanele au fost optimizate, iar sistemul de admisie a fost reproiectat. Rezultatul: 80% din cuplu este disponibil de la 1000 rpm, fapt care reduce consumul de combustibil și încurajează șoferul să ruleze în treptele superioare.

Noua Lada Largus 2021 autoexpert.ro

De asemenea, a crescut intervalul de reglare a tacheților la 90.000 km. Parcă vorbim de vechile Dacii 1300, cărora le făceam ACT-ul (aprindere – carburație – tacheți) în fața blocului. Ceea ce nu e rău, dată fiind complexitatea pe care o afișează modelele actuale și care deseori le dau bătăi de cap mecanicilor old-school.

Lada Largus – interiorul

La interior, Lada Largus vine cu același design ca al primei generații Logan MCV, dar oferă o serie de dotări opționale demne de menționat. Astfel, există volan încălzit, cameră de marșarier, sistem de navigație compatibil Apple CarPlay și Android Auto, parbriz încălzit, senzor de ploaie și de lumini, precum și pilot automat. Scaunele au fost reproiectate. Interiorul versiunii Cross (foto) are accente portocalii.

Noua Lada Largus 2021 autoexpert.ro

Noile versiuni de persoane pornesc de la prețul de 690.000 ruble (echivalentul a 7625 de euro). Versiunea cu 7 locuri are un preț de bază de 7635 de euro. În sfârșit, varianta Cross pleacă de la 817.900 ruble (9038 de euro).

via Lada

Adaugati comentariu