Noua Skoda Octavia apare în fotografii oficiale în timpul testelor

Noua Skoda Octavia (2)

Noua Skoda Octavia își va face debutul pe 11 noeimbrie. Prima versiune prezentată la Praga va fi Combi, urmată de sedan, câteva săptămâni mai târziu. Urmează, anul viitor, Octavia Scout și Octavia RS.

Skoda a făcut publice o serie de fotografii cu mașina camuflată. Cea de-a patra generație Octavia Combi este cu 22 de milimetri mai lungă și cu 15 milimetri mai lată decât modelul pe care îl înlocuiește, ajungând acum la 4.689 milimetri în lungime și la 1.829 milimetri în lățime.

Exclusiv: noua Skoda Octavia. Toate detaliile

Ampatamentul său măsoară 2.686 de milimetri, iar pasagerii din spate beneficiază de 78 de milimetri în plus la genunchi. Break-ul va avea un portbagaj de 640 de litri, fiind cel mai mare din segment.

Noua Skoda Octavia (3)

Noua Skoda Octavia va veni cu faruri LED Matrix, stopuri LED și semnalizatoare secvențiale. Modelul va primi o grilă nouă, bare redesenate și o siluetă mai sportivă. Noul design îi asigură o aerodinamică mai bună, coeficientul aerodinamic fiind acum de 0,24.

La bord apar un head-up display nou, un nou ecran tactil, care redă sistemul multimedia, de până la 9,2 inci, dar și un indicator de bord digital de 12,3 inci. Scaunele din față primesc funcții de încălzire, ventilație și masaj. Viitorul posesor de Octavia va putea comanda scaune sport opționale, îmbrăcate în material ThermoFlux.

Prima imagine cu interiorul noii Octavia

Se vor regăsi la bord până la cinci porturi USB-C și vor fi posibile accesul și pornirea fără cheie KESSY. Break-ul va putea fi echipat și cu pachetul SLEEP, care include tetiere mai mari și o pătură.

Noua Skoda Octavia (1)

În gama de motorizare rămân unitatea turbo de 1.0 litru cu trei cilindri, cea de 1,5 litri cu patru cilindri, ambele pe benzină. Cei care preferă un motor diesel, vor putea alege dintre propulsorul de 1,6 litri și cel de 2,0 litri.

Apar în gamă și versiuni electrificate, pe listă aflându-se un mild hybrid cu sistem de 48 V, și un Plug-in Hybrid, care va integra motorul turbo de 1,4 litri și un motor electric, pentru un total de 218 cai putere și 400 Nm.

Sistemul Drive Mode Select va fi oferit opțional. Vor fi oferite și noi sisteme de asistență, cum ar fi Collision Avoidance Assist sau Exit Warning.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top