Noua Skoda Octavia – Informații și fotografii oficiale

Noua Skoda Octavia (38)

Noua Skoda Octavia este aici! Modelul ajuns la cea de-a patra generație a fost dezvăluit în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Praga. Premiul Cehiei a asistat la eveniment.

Pe scena de la Praga au urcat versiunile liftback și combi. Cele două vin cu faruri LED Matrix și stopuri în forma literei C cu semnalizatoare dinamice.

Noua Skoda Octavia (39)

“Valorile de bază ale modelului au fost întotdeauna funcționalitatea, caracterul practic, eleganța și designul atemporal. La noua generație, ne-am concentrat pe accentuarea designului pe valorile deja stabilite. Noua Octavia este mai dinamică și oferă mai multă emoție ca niciodată, dar își păstrează natura funcțională și practică. Am reușit să combinăm foarte eficient aceste aspecte și sunt convins că clienții noștri vor aprecia”, au fost cuvintele șefului diviziei de Design de la Skoda, Oliver Stefani.

Așa cum sugerau și fotografiile spion, apărute săptămâna trecută, Octavia a crescut în toate direcțiile, fiind mai lungă și mai lată decât generația pe care o înlocuiește. Liftback-ul a primit 19 mm în plus în lungime, ajungând la 4.689 mm, iar versiunea Combi – 22 mm, în timp ce ambele sunt cu 15 mm mai late.

Noua Skoda Octavia (3)

Portbagajul modelului a crescut cu 30 de litri, ajungând acum la 640 de litri în cazul versiunii break și cu 10 litri, ajungând la 600 de litri, în cazul versiunii liftback.

Apar în gamă culorile exterioare noi Crystal Black, Lava Blue și Titanium Blue, iar clienții vor putea selecta contra cost un pachet Chrome sau un pachet Dynamic.

Laura de la Skoda. 7 lucruri interesante pe care știe să le facă

Noua Octavia promite un interior spațios și aerisit, funcțional și cu aspect plăcut. Bordul include și un suport pentru mâna utilizatorului care folosește ecranul independent, ceea ce adaugă un plus la capitolul ergonomie. Astfel, șoferul poate ofera 14 funcții diferite fără a fi nevoit să-și miște mâinile.

Noua Skoda Octavia (22)

Este prima Skoda care primește un head-up display de 4,2 inci, iar levierul transmisiei automate a fost înlocuit de un modul de control de mici dimensiuni. Opțional, viitorul posesor de Octavia poate comanda Ergoseats, aprobate de Campania pentru un Spate Sănătos, care se derulează în Germania.

Apar la bord și un nou volan multifuncțional cu două spițe, lumina ambientală și cea de-a treia generație a sistemului multimedia, disponibil la versiunea poziționată în vârful gamei, echipată cu display-ul din sticlă de 10 inci. Este disponibil și un sistem de climatizare Climatronic pe trei zone.

Mașina este echipată opțional cu sistem KESSY pentru acces fără cheie.

Noua Skoda Octavia (12)

Așa cum anticipam în urmă cu o lună, niciodată până acum Skoda nu a avut o gamă de motorizare atât de bogată. Apare în gamă sistemul de propulsie iV plug-in hybrid, iar unele dintre motoarele pe benzină primesc asistența tehnologiei micro-hibride.

Gama de motoare pe benzină cuprinde unitățile 1.0 TSI EVO, 1.5 TSI EVO și 2.0 TSI. Primele două vin cu transmisia manuală cu șase rapoarte și 110, respectiv 150 de cai putere, în timp ce 2.0 TSI primește transmisia automată DSG cu șapte trepte, 190 de cai putere și sistem de tracțiune integrală.

Cei care preferă diesel pot comanda motorul 2.0 TDI cu 116, 150 sau 200 de cai putere, aceasta din urmă disponibilă exclusiv cu transmisie DSG și tracțiune integrală, în timp ce primele două pot fi comandate și cu transmisia manuală cu șase trepte.

Noua Skoda Octavia (14)

O versiune CNG primește motorul 1.5 TSI G-TEC cu 130 de cai putere, transmisie manuală cu șase trepte sau automată DSG și 130 de cai putere.

Versiunile eTEC sunt puse în mișcare motoarele 1.0 TSI sau 1.5 TSI pe benzină, cu tehnologie EVO și sistem micro-hibird, cuplate la transmisia automată DSG cu dublu ambreiaj, cu 110, respectiv 150 de cai putere.

Noua Skoda Octavia (8)

Octavia iV vine cu motor 1.4 TSI pe benzină și motor electric pentru un total de 204 cai putere și 350 Nm. O baterie litiu-ion cu o capacitate de 13 kWh o ajută să ruleze până la 55 de kilometri cu zero emisii.

Opțional, mașina este echipată și cu sistem Driving Mode Select, care îi permite celui aflat la volan să regleze parametrii suspensiei, amortizoarelor, direcției și transmisiei în funcție de preferințe.

Noua Skoda Octavia (42)

Noua Skoda Octavia face un pas înainte și în ceea ce privește siguranța. Este primul model al constructorului ceh echipat cu sistemul Collision-Avoidance Assist, dar și cu Turn Assist și Exit Warning. Acesta din urmă avertizează șoferul la deschiderea portierei, pentru a evita un accident cu o mașină sau un biciclist. Local Traffic Information este funcția care îl avertizează pe șofer în privința riscurilor care pot să apară pe șosea, cum ar fi poleiul sau diverse obstacole.

6,5 milioane de unități Octavia au fost livrate până la ora actuală, iar Skoda mizează pe noua generație pentru a obține cifre de vânzări spectaculoase. Noua generație va fi disponibilă și în versiuni RS și Scout.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top