Nouă suplimentare a bugetelor pentru programele Rabla

Rabla

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat astăzi că bugetele programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost utilizate integral și vor fi suplimentate.

Conform AFM, bugetul programului Rabla Clasic va fi suplimentat, deocamdată, cu suma de cinci milioane de lei, iar cel al programului Rabla Plus va fi beneficia de încă 20 de milioane de lei.

În paralel, Administraţia Fondului pentru Mediu desfăşoară demersuri pentru suplimentarea bugetului total al programului Rabla Clasic cu suma de 200 de milioane de lei, care va putea fi utilizată la începutul lunii septembrie 2021.

De asemenea, bugetul total al programului Rabla Plus va fi majorat cu 200 de milioane de lei în data de 21 august 2021.

Utilizarea integrală, într-un timp foarte scurt, atât a bugetului de 375 de milioane de lei alocat iniţial programului Rabla Clasic, cât şi cea a bugetului de 260 de milioane de lei alocat iniţial programului Rabla Plus, demonstrează interesul neaşteptat al persoanelor fizice de achiziţionare a unui automobil ecologic, precizează AFM. În acest an programele Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost lansate pe 26 aprilie 2021.

În cadrul programului Rabla Clasic, persoanele care casează o maşină mai veche de 8 ani beneficiază de o primă de 7.500 lei la achiziţionarea unei maşini noi. La prima de casare se poate adăuga un eco-bonus de 1.500 de lei, dacă emisiile generate de noul autovehicul sunt reduse, iar în cazul în care motorul este unul hibrid, se adaugă un eco-bonus în valoare de 3.000 de lei. Toate aceste bonificaţii se pot cumula, astfel că reducerea maximă prin Rabla Clasic poate ajunge la 12.000 de lei.

În cadrul Programului Rabla Plus, la achiziţionarea un autoturism 100% electric, beneficiarul primeşte un eco-tichet de 45.000 de lei (aproximativ 10.000 euro), la care se poate adăuga şi prima de casare, în valoare de 7.500 lei pentru casarea maşinii mai vechi de 8 ani. Dacă beneficiarul predă spre casare un autovehicul uzat şi achiziţionează un autovehicul electric hibrid plug-in, acesta poate primi maximum 27.500 lei, subliniază AFM.

– Peste 23.000 de automobile achiziționate prin programul Rabla Clasic
– Programul Rabla Plus 2021 va fi suplimentat cu 20 de milioane de lei

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top