Programul Rabla Plus 2021 va fi suplimentat cu 20 de milioane de lei

EQA - autoexpert.ro

Programul Rabla Plus 2021, prin care românii pot achiziționa automobile electrice, va primi fonduri suplimentare de 20 de milioane de lei, după ce bugetul inițial de 200 milioane s-a epuizat în două luni.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va suplimenta cu 20 de milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul programului Rabla Plus. Bugetul locat inițial pentru achiziția de automobile electrice pentru anul 2021 a fost de 200 milioane lei și a fost epuizat în două luni.

Programul Rabla Plus 2021

Apetitul clienților români pentru mașinile electrice a crescut semnificativ. “Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 de milioane de lei a fost rezervat integral la aproximativ 2 luni de la lansarea programului, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător,” se arată în comunicatul AFM.

Prin programul Rabla Plus se pot achiziționa automobile full-electric pentru care statul acordă un ecotichet în valoare de 45.000 lei și automobile plug-in hibrid pentru care se acordă un ecotichet în valoare de 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea automobilului nou.

Dacă clientul deține și o mașină veche la care dorește să renunțe, poate accesa și programul Rabla Clasic, unde pentru casarea unui automobil vechi primește o primă de casare de 7.500 lei.

Via AFM

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top